Gaziantep’te, yerel gazeteci Mahmut Ö.’ye 2018 yılında aracına bindiği sırada silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya uğrayan Mahmut Ö., tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Tutuklu bulunan sanıklardan S.Y. bir mektup yazarak kendilerini azmettiren kişinin Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay olduğunu iddia etti. Mektubun ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İbrahim Ay, sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen İbrahim Ay, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği 5’inci Sulh Ceza Hakimliğince ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

İleri Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Mahmut Özkılıç 27 Nisan 2018 tarihinde işyerine gitmek üzere evinden çıkıp işyerine gitmek üzere aracına binecekken İrfan Güçyetmez tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Silahlı saldırı eylemi sonucu Mahmut Özkılıç göğsünden ve bacağından hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan tahkikat neticesinde Mahmut Özkılıç’a yönelik silahlı saldırı eylemini Sadık Onur Mert, Selçuk Yiğit, Mahmut Polat, Yılmaz Duman ve İrfan Güçyetmez’in tasarlayarak gerçekleştirdikleri ortaya çıkmış ve bu sanıklar Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. 2021 yılının ortalarına kadar süren yargılama sonunda Sanıklardan Sadık Onur Mert ve Selçuk Yiğit 21 yıl 6 ay hapis cezası alırken diğer sanıklardan Yılmaz Duman ve İrfan Güçyetmez 19’ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Diğer Sanık Mahmut Polat ise suçluya yardım etmek suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken Mahmut Özkılıç ise yargılamanın tüm safhasında kendisine yönelik düzenlenen silahlı saldırı eyleminin ardında İbrahim Ay’ın olduğunu vurgulamıştı. Ancak İbrahim Ay Özkılıç’a yönelik düzenlenen silahlı saldırı eyleminden sonra şüpheli sıfatıyla Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede ve tanık sıfatıyla verdiği ifadede Özkılıç’ın iddialarını inkar etmiş ve Özkılıç’a yönelik düzenlenen silahlı saldırı eylemi ile hiçbir bağlantısının olmadığını ve sanıklardan hiçbirini tanımadığını söylemişti.

AY, DİĞER SANIKLARI TANIMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ!

Yargılamanın tamamlanmasından sonra Özkılıç’a yönelik silahlı saldırı eyleminin peşini bırakmayan adli merciiler ve emniyet birimleri hassas bir soruşturma yürüttü ve gizlilikle yürütülen bu soruşturmada birçok yeni delile ulaştı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik çerçevesinde yürütülen yeni soruşturmada İbrahim Ay’ın Özkılıç’a yönelik silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren şahıslarla birçok defa görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Saldırıyı düzenleyen S.O.M. etkin pişmanlıktan yararlanarak azmettirenin İbrahim Ay olduğunu yönünde ifade verdi. 

S.O.M. verdiği ifadede İbrahim Ay’ın kendisinden para karşılığı Mahmut Özkılıç’ı öldürmesini istediğini söyledi.

S.O.M.’nin ifadesinin ardından harekete geçen emniyet ekipleri Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ı bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan İbrahim Ay tutuklandı.

BİR KİŞİYİ SOPAYLA DÖVDÜĞÜ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın 2017’de bir kişiyi sopayla dövdüğü görüntüler ortaya çıkmıştı.

Bahsi geçen sanıkları tanımadığını daha önce defalarca dile getiren İbrahim Ay’ı geçmişe yönelik telefon sinyalleri ve görüşme kayıtlarının ele verdiği öğrenildi.

Böylece, yeni deliller neticesinde Özkılıç’a yönelik öldürmeye teşebbüs eylemini İbrahim Ay’ın tasarladığı ve planladığı, diğer sanıkları azmettirerek Özkılıç’ı vurdurduğu ortaya çıktı.