REFORM HABER - Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir süreliğine ertelenen düğün, nişan ve kına gibi organizasyonların kademeli normalleşme kararıyla belirli kurallar çerçevesinde tekrardan yapılmasının önü açıldı.

Düğün organizasyonlarının başlamasının ardından Gaziantep’in tarihi mekânlarından biri olan Kapalı Çarşı’da da hareketlilik arttı.

Özellikle nikâh şekerleri, magnetler, süs eşyaları ve çeyizlik malzemelerde satışlar yeniden arttı. Yoğunluktan memnun olduklarını ifade eden esnaf ise satışların eski yıllara göre azaldığını ancak pandemi sonrası tekrar yoğunluk yaşamaya başladıklarını dile getirdi.

“Eski günlerdeki gibi yoğunluğumuz olacak diye umuyoruz"
Normalleşme sonrasında satışlarının artarak devam ettiğini ve daha da artmasını beklediklerini söyleyen Kapalı Çarşı esnafı Mahmut Kocaoğlu, “Gaziantep’te, Kapalı Çarşı'da nikâh şekeri, taç, kına malzemeleri, nişan ve nikâh magneti satışı yapıyorum. Pandemi dönemindeki yasaklardan dolayı sıkıntı yaşadık. Yasaklar gevşetilse de istediğimiz işler şu ana kadar yok.

Bundan 2 yıl öncekine göre şu anki durumumu hesaplarsak yüzde 30 gibi bir düşüş var. Bu durum da bizim gibi küçük esnafı sıkıntıya sokuyor. Eskiden 100 tane sattığımız nişan magneti şimdi 20-30 tane satılıyor. Nişan tepsisini önceden herkes alıyordu şimdi alan var, alamayan var. Kına malzemelerini eskiden büyük salonlara göre alırlardı ama şimdi insanlar pandemiden dolayı kendi aileleri arasında yapıyor.

Bu nedenle de daha az satış yapıyoruz. Rağbet var ama istenilen gibi değil. Salgın bittikten sonra eski günlere döneceğiz. Salgın sonrası, bizim insanımız tekrardan eski günlerdeki gibi düğünler, kınalar ve nişanlar yapacaklar. Ama önce bu salgının bitmesi lazım. Maskelerin atılması lazım” diye konuştu.