Muğla’da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verildi.

Avcı'nın yargılandığı davanın 13'üncü duruşması, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Karar duruşmasında mahkeme heyeti, Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek 23 yıl hapis, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verdi.

'BUGÜN BURADA HUKUK ÖLMÜŞTÜR'

Duruşma sonrası Gültekin Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla'da adalet ölmüştür" diyerek tepki gösterdi. Epözdemir, "Diri diri yakıyor, gömüyor, bütün delilleri değiştiriyor, kimsenin inanmadığı bir kurgu savunmaya mahkeme itibar edip haksız tahrik indirimi uyguluyor" ifadelerini kullandı.

Söz konusu karar sosyal medyada da büyük tepki çekti.

CHP KADIN KOLARI: HAKSIZ VE HUKUKSUZ UYGULAMALARINIZ CANIMIZA TAK ETTİ

Kararın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Haksız ve hukuksuz uygulamalarınız canımıza tak etti" denildi. Açıklamada, "Haksız ve hukuksuz uygulamalarınız canımıza tak etti Muğla'da üniversite öğrencisi #PınarGültekin'i canice katleden sanık Cemal Metin Avcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi!" ifadelerine yer verildi.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU: AYRIMCI İNDİRİMLERE SON VERİN

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Kadınlar işkence ile öldürülürken faillere ödül gibi ceza veriliyor" denildi. Ayrımcı indirimlere son verilmesi çağrrısı yapıldı.

HDP KADIN KOLLARI: PINAR'I KADIN DÜŞMANI POLİTİKALAR KATLETTİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Kolları'ndan yapılan açıklamada da "Pınar'ı kadın düşmanı politikalar katletti!" denildi. Açıklamada, "Cemal Metin Avcı’ya “haksız tahrik” indirimi uyguladı. Pınar'ı kadın düşmanı politikalar katletti! Bu davayla cezasızlık bir kez daha tescillendi! Katledilen kadınlar için adalet mücadelemiz sürecek!" denildi.

TÜRKİYE KADIN DERNEKLERİ KONFEDERASYONU: TÜM BUNLARI YAPMA İRADESİ CANAVARCA HİS DEĞİL DE NEDİR?

Türkiye Kadın Dernekleri Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada, mahkeme heyetinin kararına tepki gösterilerek,"Fiziksel şiddet,cana kast ile boğmaya çalışma ,öldürüp çimentolama ve yakma eylemlerini yani 5 ölümcül hareketi haksız tahrik olarak değerlendirilip eylemi yapan Metin Avcı’ya 23 yıl ceza veren sayın heyete soruyoruz : Sizce tüm bunları yapma iradesi canavarca his değil de nedir?" denildi.