İstanbul Küçükçekmece Tevfikbey Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 4 katlı binanın 2'inci katında oturan evli ve 2 çocuk babası Oktay Yeşilırmak, evde tek başına olduğu sırada pencereye çıkarak çevreye ateş etmesinin ardından polis tarafından uyarılması üzerine vurularak öldürüldü.

Meslektaşları T.Ç.'nin evinde misafir olan polisler Y.A, D.T ve M.M.Ş. sesler üzerine 112 Acil hattına ihbarda bulunarak, sokağa çıktı. Yeşilırmak'ı uyaran polisler, Yeşilırmak'ın kendilerine doğru ateş etmesi üzerine karşılık verdi. Oktay Yeşilırmak, Y.A. isimli polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Olay sırasında evde Oktay Yeşilırmak'ın tek olduğu belirtildi.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kilitli kapının kırılarak içeriye girilmesiyle olayda kullanılan tabanca ve 58 fişek ile Yeşilırmak'ın tabancasından çıktığı değerlendirilen 8, polis memurlarının bulunduğu yerde ise 9 adet boş kovan bulundu. Eminyetten yapılan açıklamada Oktay Yeşilırmak'ın dolandırıcılık, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan 6 kaydı bulunduğu belirtildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından hayatını kaybeden Yeşilırmak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp'a kaldırıldı. Oktay Yeşilırmak'ın otopsi işlemlerinin ardından Başakşehir Kayabaşı mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Küçükçekmece ilçemizin Tevfikbey Mahallesinde bugün saat 00.30 sıralarında (O.Y) adlı vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili yapılan incelemelerde: İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memurları (Y.A), (D.T) ve (M.M.Ş)'nin meslektaşları (T.Ç)'nin evinde misafir olarak bulundukları esnada, sokaktan silah ve kavga sesi geldiği, 112 Acil hattını arayarak ihbar ettikleri, seslerin devam etmesiyle dışarı çıkarak 2. kattaki evin penceresinden ateş eden şahsı uyardıkları, şahsın kendilerine doğru ateş etmesi üzerine (Y.A) polis memuru tarafından açılan ateş sonucu (O.Y) adlı şahsın hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

Olay sonrasında yapılan incelemede; (O.Y) adlı şahsın dolandırıcılık, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan (6) adet kaydı bulunduğu, olay sırasında evde kendisinden başka kimse olmadığı, kilitli kapının kırılarak girilmesiyle olayda kullanılan (1) adet tabanca ve (58) fişek ile şahsın tabancasından çıktığı değerlendirilen (8), polis memurlarının bulunduğu yerde ise (9) adet boş kovan elde edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir." denildi.