REFORM HABER- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle hayırsever Özkaya ailesinin iş birliğiyle Gülşen Özkaya adına hizmete alınacak taziye evinin yapımı tamamlandı, açılış töreni düzenlenen taziye evinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep MHP Milletvekili Sermet Atay, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve hayırsever Özkaya aile fertleri hazır bulundu.

Açılış töreninde konuşan Başkan Şahin, Gaziantep’in Türkiye’de özel bir yerinin olduğuna işaret ederek, “Bu şehir Gaziantep Modeli’yle eşi görülmemiş bir anlayışı şehre kazandırdı. Bu model sayesinde Gaziantep’te daha çok iş başaracağız. Hizmet kalitemize giderek daha iyi bir hal kazandıracağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçen Başkan Şahin ve protokol, taziye evini gezdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi, göreve geldiği 2014 yılından bu yana şehrin muhtelif yerlerinde toplamda 50 taziye evi inşa etti. Bunların bir kısmını Büyükşehir Belediyesi olarak bir kısmını da hayırsever iş insanlarının iş birliğinde gerçekleştirdi.

ŞAHİN: SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDE OLMALIYIZ

Taziye evinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Özkaya aile büyüklerini rahmetle andı. Özkaya ailesini Gaziantep’e hayırlı evlatlar kazandırdığını söyledi. Şahin, “Ölüm en büyük ders bize. Geçen yıl hüzün yılımızdı. Gerçekten ölüm haberleri konusunda bilgi almaktan çekinir olmuştum. Tam bir hüzün yılıydı. Salgın hepimizin yakınlarını, sevdiklerini, canlarını aramızdan ayırdı. Bazı aileler de tabi bu daha ağır oldu tıpkı Özkaya ailesinde yaşandığı gibi. Hem anne hem kardeş vefat etti. Rabbim, sabır versin. Nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun. Dolayısıyla ölümden alınacak derste nasıl yaşadığımız çok önemli. Arkamızda ne bırakacağımız keza çok önemli. Yardımseverlik ve hayırseverlik bizim inancımızın bize verdiği en büyük talimattır. Ölümü tatmadan önce arkada ne bıraktığının büyük bir önemi var. İnsanlık için neler yaptığımızın büyük bir ehemmiyeti var. Hayatın hakkını vermeliyiz. Dua kapılarını açık bırakmamız gerekiyor. Bu şehir özel bir şehir. Gaziantep Modeli, Türkiye’de eşi görülmemiş bir anlayışı bizlere sunuyor. Bu model, birçok ild-e yok. Bizim geleneğimizde sevinçler paylaşınca çoğalıyor, acılar paylaşınca azalıyor. Hamdolsun hayırsever ailelerimiz çok büyük bir destek veriyor bu kent için. Allah her birinden razı olsun” dedi.

GÜL: GAZİANTEP’TE HAYIRSEVER BİRÇOK AİLE VAR

Hayırsever Özkaya ailesine yardımseverliklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Gaziantep Valisi Davut Gül şunları aktardı: “Gaziantep’te Özkaya ailesi başta olmak üzere havırseverlik adına çok sayıda aile var. Allah sayılarını artırsın. Allah onların eksikliklerini bizlere yaşatmasın. Tabi, imkanın ve gücün sorumluluğu var. Kazandığın paranın vergisini vermek lazım. Kazanılan paraya vesile olan işçinin hakkını vermek lazım. Zekatını vermek lazım. Bu da nasıl mal alırken nasıl bir borcumuz varsa ve ne denli sadıksak zekatlarımıza da böylesine sadık olmak durumundayız. Aile bireylerinin hakkını vermek lazım ve en son olarak da sosyal sorumluluğun bilincinde olmamız gerekiyor. Çok şükür Gaziantep’te Özkaya ailesi başta olmak üzere, gördüğüm Gazi şehirli sanayicilerin önemli bir kısmı bu şartların hepsine de dikkat ediyor.”

Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sermet Atay açılışı yapılan taziye evinin kendisi için ayrı bir önemi olduğu belirterek, “Benim çocukluğum bu muhitte geçti. 1970 yılında şehrin en müstesna diye tabir edilen bu semtine taşındık. 2010 yılına kadar burada ikamet ettik. Özkaya ailesi ile 30 yılı aşkın bir dostluğum var. Ailecek görüşürüz. Özkaya aile büyüklerinin elini öpmüş hayır duasını almış biriyim. Onun için bu açılışta bulunmak bana gurur verdi” ifadelerini kullandı.

Taziye açılışı öncesi konuşmalarını yapan bir diğer isim Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise altyapı belediyeciliğinin yanı sıra Gazianttep’te yerel belediyecilik alanında hayata geçirilen çalışmaların bir örneğinin daha Türkiye’de bulunmadığını söyledi, hayırsever Özkaya ailesi başta olmak üzere birçok yardımsever aileye bu açılış vesilesiyle teşekkürlerini sundu.

Hayırsever Nurettin Özkaya da GÜRTEKS firmasının kuruluşu ve firmanın kurucusu merhum aile büyüklerinin ticari ve ahlaki tutumundan bahsetti. Aile büyüklerinin ahlaki değerlerini kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Özkaya, hayırseverlik adına çok şey öğrendiklerini dile getirdi.

Programın ardından protokol günün anısına taziye evinin önünde fotoğraf çektirdi.