İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, genel kurulda yeniden aday olmayacağını belirterek, "Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu'nun hizmetinde olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

PROJELERİN YARIŞTIĞI BİR KONGRE OLSUN

İMO Gaziantep Şubesi'nde, 3 dönem başkanlık, iki dönem genel sekreterlik ve 2 yıl da yönetim kurulu yedek üyeliği görevlerinde bulunan Gökhan Çeliktürk, Şubat ayında yapılacak olan genel kurulla ilgili olarak, "Öncelikle kongremizin projelerin yarıştığı, dostluk ve kardeşlik ortamında geçmesini diliyorum.

Tüm üyelerimiz bu görevleri yapacak yeti ve beceriye sahiptir. Genel kurulda aday olacak arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Görev süresini değerlendiren İMO Şube Başkanı Çeliktürk, şöyle devam etti:

"Görev yaptığımız süre içerisinde, yönetim kurulumuzla birlikte, hem akademik meslek odası ve hem de bir sivil toplum örgütü olmanın sorumluluğu ve bilinci ile hareket ettik. Bir taraftan mesleğimiz saygınlığının artırılması ve meslektaşlarımızın haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için, diğer taraftan da daha sağlıklı ve güvenli bir şehirleşme için mücadele verdik. Gazianteplilerin ve meslektaşlarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

DEPREM MASTER PLANI ÇOK ÖNEMLİ

 Görev yaptığımız süre içerisinde çok önemli projelere imza attık. Bunlardan en önemlisi, Deprem Master Planı Yol Haritası Çalıştayı'dır. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan alanlarında başarılı akademisyenler ve uzmanlarla deprem master planını hazırladık. Son derece başarılı bir çalışma oldu. Umarım bu plan kısa sürede yapılır ve hayata geçirilir. Çünkü, depremin zamanını bilemediğimiz için her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmak zorundayız.

YENİ MEZUNLARA YÖNELİK KURSLAR DÜZENLEDİK

Eğitim çalışmalarına her zaman büyük önem verdik. Yeni mezun arkadaşlarımıza yönelik kurslar düzenleyerek mesleğe hazırlanmalarına katkı sağladık. Meslek içi eğitimlerimiz kesintiye uğramadan sürekli devam etti. Bu arada Uluslararası Çelik Yapılar Sempozyumu'nu düzenledik. Gaziantep ile ilgili üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye ve kentte yaşanan sorunlarla ilgili fikirlerimizi beyan etmeye büyük gayret gösterdik."

ÇAĞDAŞ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ'NİN ve MESLEKTAŞLARIMIN HİZMETİNDEYİM

Şubat ayında yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Çeliktürk, açıklamasını, "Üyelerimizden aldığımız yetki ve bayrağı genç meslektaşlarımıza devredeceğiz. Bu bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına olan inancımız tamdır. Bugüne kadar Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu ailesinin bir ferdi olmaktan hep gurur duydum. Bundan sonra da bu grubun hizmetinde olmaya devam edeceğim" şeklinde tamamladı.