Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı Şemşettin Gürpınar, Türkiye’de Medya yatırımlarında en büyük Pazar payınına erişen Televizyonların 2019 yılında yüzde 46 ile liderlik koltuğunu bırakmadığını, Tv’leri yüzde 33,3 pazar payı  ile Dijital Mecraların takip ettiğini, Dünyada  %50’lere ulaşan Dijital medyanın Büyümeye devam ettiğini söyledi.


Dijital ve açık hava reklamcılığı büyüyor


TV’leri yüzde 33.3’lük payla dijital medyanın takip ettiğini kaydeden Gürpınar, üçüncü sırada ise yüzde 9.4 ile açık hava reklamlarının yer  aldığını belirtti.


Basın yatırımları düşüyor


Türkiye’de 2019 yılında en büyük düşüşün basın yatırımlarında yaşandığını ifade eden RTÜK Başkan Yardımcısı Gürpınar, “2019 yılında en büyük düşüş Basın yatırımlarında yaşandı. Basın yatırımları toplamda geçen yıla göre yüzde 25.9 düşerek yüzde 6,5 pazar payı ile dördüncü sırada yer aldı.”dedi.


Dijital medyaya yatırım artıyor


2019 yılı genelinde Dijitale yapılan Medya yatırımı 2018 yılına göre  %19 arttığını dile getiren Gürpınar, Televizyon yatırmalarının ise 2018 yılına göre %5 artışla ikinci sırada yer aldığını ifade etti.
RTÜK Başkan Yardımcısı Şemşettin Gürpınar, son olarak “Kısacası Dijital yükselişte Dünyada da böyle Dijitale yapılan yatırım, 2020’de tahmini % 50 lere yaklaştı.” diye konuştu.