Gaziantep'te  olumsuz hava koşulları sonrasında eğitime ara verildi. Kar yağışı dolayısıyla bugün yani 19 Ocak tarihinde Gaziantep'te okullar tatil edildi. Peki yarın Gaziantep'te okullar tatil mi,20 Ocak'ta kar tatili yapılacak mı?

GAZİANTEP'TE 19 OCAK'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime ara verildiğini belirterek, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla 19 Ocak Çarşamba günü Gaziantep genelinde eğitime (halk eğitim dahil) bir gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personeli idari izinli sayılacaktır. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" paylaşımında bulundu.

Gaziantep’te yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından okulların kaç gün tatil edildiği merak ediliyordu. Konuyla ilgili önemli açıklama Gaziantep Valisi Davut Gül’den geldi. Peki, Gaziantep’te okullar kaç gün tatil edildi? İşte detaylar..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışı için uyarı gelirken Gaziantep'te okullar kaç gün tatil merak ediliyor. Gaziantep'te dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden Kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar kapanınca toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı.

GAZİANTEP'TE OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; "Çok kısa sürede yoğun bir kar yağışı meydana geldi. Gaziantep'te ağır ticari araç yoğunluğu çok fazla. Yolda bu araçlar kaza yapınca ve de mahsur kalınca trafik sıkıştı. Gece boyunca gıda dağıtımında bulunduk. Bu ana kadar 2900'e yakın kişiyi kurtardık. 1900'e yakın araç kurtardık. 2 gün boyunca okulları tatil ettik." dedi.

Gaziantep’te okullar yine tatil edildi.  Gaziantep Valisi Davut Gül açıkladı; “Meteorolojik verilere göre; İlimizde beklenen aşırı buzlanma nedeniyle; İl genelinde eğitim - öğretime 20 Ocak Perşembe günü ara verilmiştir. Ayrıca; Engelli ve hamile kamu personeli de idari izinlidir.”

GAZİANTEP HAVA DURUMU DETAYLARI

MGM'nin son uyarısına göre Gaziantep'te bugün hava eksi 2 derece olacak. İl genelinde kar yağışı tüm gün boyunca aralıklarla devam edecek. Meteoroloji'nin yayınladığı son rapora göre; Güneydoğu Anadolu Bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzeybatısında kuzeyli, doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Gaziantep'te 20 Ocak tarihinde tatil olacağı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.