REFORM HABER - Sedat Peker'le yaptığı görüntülü görüşmenin yayınlamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine 'tezgah' kurmakla suçladığı Hadi Özışık, Youtube kanalından açıklamada bulundu. 

Hadi Özışık, videonun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Merhaba arkadaşlar, Ben bir gazeteci olarak, Sedat Peker’le konuştum, samimi oldum, mesafemi korumadım. Bu konudaki eleştirilerin tamamını kabul ediyorum. Zira ben hata yaptım. Gazetecilik yapmanın dışında ister suç örgütü lideri olsun ister olmasın bir kişiyle mesleğime yakışmayan bir davranışın içinde oldum. Peki ben bu samimiyetin dışında ne yaptım? Özgür Özel’in iddia ettiği gibi, Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında mesaj götürüp getirdim mi? Süleyman Soylu’nun adını Sedat Peker’i arayıp, “Bakanımız dedi ki” tarzında bir cümle kurdum mu? Bu videoda size Süleyman Özışık’ın da dahil olduğu bütün gerçekleri sizinle paylaşmak istiyorum. Sedat Peker ne dedi, benimle ilgili gizlice kayıt altına alınan konuşmamda ne dedim? Özgür Özel’in, Halk TV’de söyledikleri ne kadar doğru? Ben Peker’in bana gönderdiği son videoyu Soylu’ya izlettim mi? Tüm bu soruların cevabını bu videoda veriyorum." 

Hadi Özışık, videoda yaptığı açıklamada kendisine ve kardeşi Süleyman Özışık'a sosyal medyada yapılan hakeretlerle ilgili yasal işlem başlatacaklarını söyledi ve yurt dışına kaçtıkları iddiasını yalanladı. 

"Kendimle hesaplaşmak istiyorum" ifadesini kullanan Özışık mesleğine yakışmayacak bir davranışta bulunduğunu söyledi. Üzerine vazife olmayan bir konuda işgüzarlık yaptığını söyleyen Hadi Özışık, Sedat Peker'le görüşmesinden Süleyman Soylu'nun haberi olmadığını ve Soylu'ya düzenlenen 'itibar suikastının' kendisi üzerinden yapıldığını söyledi. Özışık, Sedat Peker'le mesafesini koruyamadığını bu nedenle hatalı olduğunu belirtti. 

Sedat Peker ile röportaj yapmak için Süleyman Soylu'yu aradığını söyleyen Özışık, Soylu'nun kendisine, ''İşine bak'' yanıtı verdiğini söyleyerek, Soylu'nun Habertürk yayınındaki beyanlarını doğruladı.

Ardından Peker'i tekrar arayarak röportaj yapamayacağını söylediğini söyleyen Özışık, ''Peker bana 'Ankara'daki dostun mu izin vermedi?' diye sordu. Ben de ona 'Bence seni seviyorlar' dedim, geçiştirici, sakinleştirici cümleler kurdum'' diye konuştu. 

Özışık, sürecin iyice kötüye gittiğini hissettiğinde, araya girerek Sedat Peker'i sakinleştirmek ve her şeyi yoluna koymak istediğini söylerken, Soylu'ya yapılan itibar suikastinin nedeni olduğunu belirtti. 

Hadi Özışık şöyle konuştu: 

"İşgüzarlık yaptım"

"Bana yönelttiğiniz eleştirilerin tamamını alıp başım üstüne koyuyorum. Ben sizi hayal kırıklığına uğrattım, mesleğime aileme yakışmayan davranışın içinde oldum. Üzerime vazife olmayacak bir konuda işgüzarlık yaptım. Bu işgüzarlığım sebebiyle 30 yıllık kadim dostum Süleyman Soylu'yu haberdar olmadığı bir konuda zor durumda bıraktım. Ona yöneltilen itibar suikastinin ana sebebi ben oldum."

"Hatamı kabul ediyorum"

"Organize suç lideri olsun ya da olmasın, hakkında türlü iddialar olan, ülkesini bırakıp kaçan biriyle irtibat hâlinde oldum. Mesafemi korumadım, konuştum ve samimi oldum. Bu konuda hatalıyım. Gazeteci herkesle konuşur doğru ama mesafeyi korumak şartıyla ben bu mesafeyi korumadığım için hatamı kabul ediyorum."

"Soylu'ya kumpas kurmadım"

"Ancak ben şunu net bir şekilde söylüyorum, ne kimseyi sattım ne de vatanıma milletime ihanet ettim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum, etmeyeceğim. Hele hele İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kumpas kurduğum şeklindeki ağır iddiayı, CHP'li Özgür Özel'in iddia ettiği gibi Süleyman Soylu ile Peker arasında mesaj götürüp getirdiğim, ulaklık, kuryelik yaptığım yönündeki rezil iddiayı da tümüyle reddediyorum. Her şeyi tüm çıplaklığıyla anlatacağım."

"Sedat Peker, beni aradı"

"Face Time'dan arayan bir kişi Reisim Sedat Peker sizinle görüşmek istiyor dedi. Aldım telefonu Hadi abi nasılsın diye başladı. Bana birilerinin İçişleri Bakanı'nı üzerine çekmek istediğini söylüyor. Bu ne anlama geliyor? Sedat Peker durup dururken bu açıklamasından sonra beni niye aradı sizce? O kadar net ki anlayacağınız benim üzerimden Soylu'ya mesaj göndermek istiyor. Ben bu konuda herhangi bir yorum yapmadım. Kendi yaşadıklarını anlattı ben de dinlemekle yetindim."

"Gazetecilik iştahım kabardı"

"O konuşurken benim gazetecilik iştahım kabardı. 'Yahu' dedim 'Acaba Sedat Peker ile bir röportaj yapsam?' Kendisine bu talebi ilettim 'emrin olur' dedi. Kendisine geri döneceğimi söyledim görüşme bitti. Bu görüşme olduğunda hakkında bir dosya olup olmadığını biz bilmiyoruz. Aynı gün içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradım ve Sedat Peker ile röportaj yapmak istediğimi söyledim. Soylu ne dedi bana, Habertürk'te söylediği gibi ne bir eksik ne fazla: işine bak dedi telefonu kapattı. Soylu ile benim aramda geçen bir çok görüşmede Sedat Peker ismi bir daha hiçbir zaman geçmedi."

"Soylu, benimle irtibatını kopardı"

"Şayet ben bir daha Sedat Peker ismini geçirmiş olsaydım, Soylu o an benimle olan dostluğunu bitirirdi. Huyunu suyunu biliyorum, bildiğim için bir daha Sedat Peker'in P harfini bile geçirmedim. Ben bayram günü aradığımda 'O adamla irtibat halinde olduğunu bilmiyordum' diyerek benimle irtibatını kopardı Süleyman Soylu. "

"Tuzağı bilmiyordum"

"Bir tuzakla karşı karşıya olduğumu o görüşmenin kayıt altına aldığını bilmiyorum. Gecenin 3'ünde beni kayıt altına aldığı o videoyu bana gönderiyor. Ben kendisini arayıp konuştum, detayları biliyorsunuz. Bu görüşmeden sonra Sedat Peker ne yaptı ismimi geçirdiği videonun altında 'Hadi Özışık ile Süleyman Özışık'ı karıştırdım dedi mi demedi mi? Peki şimdi soruyorum; bu düzeltmeyi yapan Sedat Peker daha sonra Süleyman Özışık'tan bahsetti mi hiç? Hayır... Sadece benim adımı kullandı. Benimle gizlice kayıt altına aldığı videoyu yayınladı. Niye bunu yaptı sizce? Niye Süleyman Özışık üzerinden gitmedi? Soylu'nun dostu olan benim adımı kullanacaktı bu daha çok işine yarıyordu. Benim ismimi kullanmak daha inandırıcı olacaktı o da bunu yaptı."

"İade-i itibar yapacağını ben söylemedim"

"Süleyman Soylu'nun bir başka dostu Reşat Hacı Fazlıoğlu'na ne diyordu? Benimle yaptığı görüşmenin birebir aynısı. 'Abi hani bu adam benim dönüş biletimdi, hani bize iadei itibar yapacaktı?' bunları söylemedi mi aynı tuzağı ona da kurmadı mı? Bu dönüş biletini sana kim söyledi kardeşim? İade-i itibar yapacağını ilişkin sana kim söyledi bunu açıkla! Ben sana böyle bir ifade kullanmadım. Varsa Süleyman Soylu Nisan'ı beklesin gibi bir ifadesi varsa, madem gizli kayıt altına aldık diyorsun onu da açıkla... Olmayan bir şeyi doğrulatmak adına gizlice aldığı kayıtlar ve sonra da bunları sosyal medyada yayınlamalar."

Özgür Özel'e suçlama

"O günü hatırlayın! Özgür Özel bir gün önce televizyon ekranlarında çıktı her şeyi bir gün önce öğrenmiş gibi -Peker'in videosu henüz yayında değil ama- benden söz etti Halk TV'de...  Özgür Özel'in iddialarından sonra ben Halk TV'yi aradım bağlamadılar, benim söylediklerimi yarım yamalak anlattılar, benim yayına katılmak istemediğimi söylediler. Yalan ben katılmak istedim bağlamadılar. Sonra buradan Özgür Özel'i ispata çalıştım. Yayından çıktığım anda hemen burda konuştum. Yayından sonra elektronik postama bir mesaj geldi. Burcu Nazlı adındaki PR ajansı sahibi sanırım kendisini tanımıyorum, bir açıklama göndermiş 'Hadi Özışık Sedat Peker'i yalanladı'. Tezgah o kadar belli ki... Bu açıklamadan kısa süre sonra bildiğiniz o gizli kayıtlar ortaya saçıldı. Meğer her şey geceden planlanmış. Bana gelen video bir gün önce Özgür Özel'e de gönderilmiş. Ya da yakınlarından birine... Benim gizli kaydım konusunda Özgür Özel bilgi sahibi olmuş. Yayınlanmadan 1 gün önce bu videolarla ilgili meydan okuyor."

"Soylu'dan mesaj götürmedim"

"Ben ya da Süleyman Özışık, eğer Sedat Peker'i aramış, bakanımız dedi ki 'aman sinirlenme aman kafasına takmasın, bir şeyler söyleyecek mealinde, Süleyman Soylu'dan herhangi bir mesaj götürmüşsem Sedat Peker bu kaydı da yayınlasın. Ben külliyet yalan diyorum. Benim böyle bir ifadem, Süleyman Soylu mesajı varsa Sedat Peker yarın hemen yayınlasın. Varsa kayıt lütfen çıkarsın."

"O gece, Soylu'yu aramadım"

"Ben o gece Süleyman Soylu'yu aramadım HTS kayıtları ortada. Ben Özgür Özel'e soruyorum. Özgür bey sen de benim gibi gecenin 3'ünde o kaseti izledin mi izlemedin mi? Özgür bey sen bu bilgilere ne zaman ulaştın, bu videonun varlığından ne zaman haberdar oldun? Özgür Özel bu bilgilere gecenin 3'ünde nasıl sahip oldu? Anladığım o ki Özgür Özel o gece videoyu izliyor, eline malzeme geçiyor ve ertesi gün tepe tepe kullanıyor, bu bir gerçek."