REFORM HABER- Hayatın her alanında büyük fedakarlıklar gösteren ve rol üstlenen kadınlara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini vurgulayan TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi,  “Kadınların, ekonomiden siyasete, ticaretten sosyal hayata her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Üreten ve emek veren kadın güçlü toplum demektir. Biz de başkanlığını yürüttüğüm TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu olarak bu doğrultuda çalışmaya, projeler yapmaya ve üretmeye devam ediyoruz” görüşlerine yer verdi.

Mesajının devamında, kadın girişimciler adına yapılan çalışmalar ve projelerden örnekler veren Ahi mesajında şu cümlelere yer verdi:
“81 ilde 7000 üyesi ile ülkemizin en geniş girişimci kadın ağı olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz, kadın girişimci sayısını artırmayı ve mevcut kadın girişimcilerin korunarak daha donanımlı hale gelmelerini sağlamayı hedefliyor. Bu hedeflerin gerçekleşmesi adına yaptığımız çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projelerle şehrimizde de kadın girişimcilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz öncülüğünde başlatılan “Cinsiyet Eşitliği, Farkındalık ve Eğitim” projesi kapsamında çalışmalar gerçekleştirdik. Burada, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda farkındalık yaratmayı, katılımcılarda eşitlikçi tutum değişikliği oluşmasına katkıda bulunmayı ve kadınların her düzeyde eğitimlerini destekleyerek toplumda kadına karşı saygınlığı artırmayı hedefledik. “Üretim – Girişimcilik ve İş Dünyasında Kadın” projesi kapsamında ise kadınların ürettikleri ürünlerin değer kazanması, ürünlerin markalaşması ve pazarlanmasına katkıda bulunup ihracat yapmasına destek olmak adına faaliyetler yürüttük.
TÜİK’in Kasım 2020 araştırmasına göre işgücüne katılan yani aktif çalışan ve iş arayan kadınların oranı yüzde 30,6 oranında çıktı. İşgücüne katılanlardan istihdam edilen kadınların oranı ise yüzde 26. Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitliği 2020 raporuna göre Türkiye, 153 ülke arasında 130’uncu sırada yer almaktadır. OECD’nin araştırmasına göre kadın erkek ücret eşitsizliğinde de maalesef ülkemiz ilk sıralarda bulunuyor. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) raporuna göre dünyada kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olması için 100 yıl, eşit ücrete sahip olması için 257 yıl geçmesi gerekiyor. Yapılan araştırmalar kadının girdiği her alanda başarılı olduğunu, fark yarattığını ve şirketlerin finansal performansına olumlu katkısı olduğunu gösteriyor.
Kadınlar, çalışarak, üreterek kent ve ülke ekonomisinde önemli roller üstleniyor; fakat bu başarıyı karşılarına çıkartılan birçok engele rağmen sürdürüyorlar. Örneğin; kadınlar toplum içerisinde birçok alanda olduğu gibi iş yaşamında da eşitsiz uygulamalarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Cinsiyet ayrımı, mobbing ve erkek egemen bakış açısı iş yaşamında kadınların karşılaştığı en önemli zorlukların başında geliyor. Uygun çalışma koşulları sağlandığı takdirde kadınların üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş ve çalışamayacağı hiçbir sektör yok. Unutulmamalıdır ki üreten kadın refahı, gelişmeyi, huzur ve kalkınmayı beraberinde getirir. Bu vesileyle aileden başlayarak hayatın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyayı güzelleştiren tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum.”