REFORM HABER - Avukatlarından biri organize suç lideri Sedat Peker’in yakalandığı yönündeki iddiayı yalanladı.

Yurt dışında bulunan Peker, örgütüne operasyon düzenlenip evinin basılmasının ardından özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldığı videolar çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başlamıştı. Peker aynı zamanda Twitter’ı da etkin biçimde kullanıyor ve hemen her gün tweet atıyor.

Son videosunu geçen pazar günü yayınlayan Peker, Twitter hesabı üzerinden perşembe ve pazar günü birer video daha yayınlayacağını duyurmuş, ancak bulunduğu yerin saptanması üzerine önce uzun bir yolculuğa çıkacağını, sonra da yeni videoları ertelediğini belirtmişti.

‘Operasyon yok’

Videoları erteleyip 24 saattir tweet de atmayınca bugün akşam saatlerinde sosyal medyada Peker’in yakalandığı yönündeki paylaşımlar yapıldı. Bunun üzerine bir avukatından Halk TV’ye açıklama geldi.

Halk TV’den Özlem Gürses şu ifadeleri kullandı: “Sedat Peker’in avukatlarıyla konuştuk. Birinci ağızdan aldığımız bilgilere göre Peker henüz bulunduğu yerdeymiş ve kendisine yönelik herhangi bir operasyon yokmuş.”

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, görüşmeye davet üzerine gittiğini söyledi. Pehlivan kaynak olarak Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’u gösterdi.

Sosyal medyada Peker’in yakalandığına yönelik paylaşılan görsel de montaj çıktı.

Peker’in 13 tweet’ine daha erişim engeli

Peker: Güvenli ortam oluşturamadım, bu yüzden videoyu yayınlayamayacağım

Peker’in kaldığı yer deşifre oldu: Uzun bir yolculuk yapacağım

Peker’in Ankara Bölge İdare Mahkemesi başkanıyla ilgili tweet’lerine erişim engeli

Peker: Tayyip ağabey yanıma ceza ve tevkifevleri genel müdürünü yolladı