REFORM HABER- Gaziantep'te 10 Temmuz 2019 tarihinde Serinevler Mahallesi'nde yaşayan teyzesinin evine giden ve burada kuzeni tarafından öldürülen Kadir Sedef'in eve, kendisini uyuşturucu madde ticaretiyle uğraştığı için emniyete şikayet eden teyzesinin eşi mahalle muhtarı Mehmet Demir'i öldürmek için gittiği mahkemede ortaya çıktı. 

"Husumet beslemeye başlamış"

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesinde (ACM) görülen ilk duruşmada konuşan Mehmet Demir şunları ifade etti: "Kadir Sedef'i mahallede uyuşturucu sattığı için muhtar olarak emniyete bildirdim. Kadir de bunu öğrenip husumet beslemeye başlamış."
Cinayetten birkaç saat sonra olay yerine gelerek polise teslim olan Demir, başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Demir hakkında müebbet hapis istemiyle “kasten öldürme” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. 
İddianameyle birlikte olaya ilişkin yeni bilgiler açığa çıktı. Cinayetin sanığın muhtar olan babası Mehmet Demir'in maktul Sedef'i uyuşturucu madde ticaretiyle uğraşmasından dolayı emniyete şikayet etmesi nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.