Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonunun ardından, başkent Kiev’de büyük bir panik yaşanırken bölgeden görüntüler gelmeye devam ediyor. Tüm dünya olup bitenleri yakından takip ederken dün geceden bu yana bölgede birçok patlama yaşandı. Yaşanan patlamalar sonucunda bir çok insanın hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Halkın bir kısmı şehirleri terk etmeye çalışsa da hala bölgede kalan bir çok sivil insan bulunuyor. İnsanlar paniğe kapılmaya başladı. Bölgeden gelen görüntülerde göre, benzin istasyonlarında, bakkallarda, su satıcılarında ve banka ATM’lerinde uzun kuyruklar oluştu.
Bölgede yaşayan Türklerden de haberler gelmeye başladı. Siren seslerinin ardından, sığınaklara sığınmaya başlayan insanların görüntüleri sosyal medyadan paylaşıldı.

2

"Durum, vaziyet kötü"

Ukrayna’nın Odessa kentinde yaşayan Sinan Bayraklı isimli bir Türk vatandaşının sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görüntüler ise dikkat çekti. Bayraklı paylaştığı bir videoda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sabahleyin Putin’in açıklamasından sonra Odesa’da ilk patlamalar duyuldu. Çocuklar tabi panik halinde onları yanda bir sığınak var. Oraya emniyete aldım. Türk komşumuz da var onunla beraber buradan bir çıkış planı yapmaya çalışıyoruz. Odessa’ya amfibi harekat olduğu söyleniyor. Şu an sokağa çıkıp da herhangi bir yere gitmeye çalışmıyoruz güvenli olacağını düşünmüyorum. Durum vaziyet kötü.”

"Sığınaklara iniyoruz"

Sinan Bayraklı paylaştığı bir diğer videoda ise komşuları ile birlikte sığınaklara indikleri anları yayınlayarak ”Komşularla hepimiz sığınaklara iniyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin bakalım” ifadelerini kullandı.

İşte Mynet'te yer alan o görüntüler: