REFORM HABER- Miraç Kandili'nin  üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden olduğunu söyleyen Davut Gül mesajına şu şekilde devam etti:

"Miraç gecesinde insanoğlu, kendi iç dünyasında yaptığı yolculukla nefsini kötülüklerden arındırarak Allah’a yönelme konusunda önemli bir adım atmaktadır. Emrolunduğu gibi dosdoğru bir yaşam prensibiyle hayatına yön veren, çevresinde kimsesiz ve yoksul kimselerin yardımına koşan, Allah’ın rızasına uygun olarak Ülkesi ve milleti için faydalı işlerin yapılmasına katkıda bulunan insanlar, sağlam toplumların en büyük yapıtaşlarıdır.

İnanıyorum ki, bu mübarek gece, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, manevi değerlerimizin güçlenmesine vesile olacaktır.

Dileğimiz odur ki, bu mübarek gece, ettiğimiz dualarla, Ülkemizde ve dünyada başta Koronavirüs olmak üzere bütün hastalıkların şifa bulduğu, bütün felaketlerin yaralarının sarıldığı, Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olduğu, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini  kuşattığı, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bıraktığı bir döneme vesile olur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Şehirli hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve Alem-i İslâm’ın Miraç Kandilini tebrik ediyorum " ifadelerini kullandı.