İyi Parti Gaziantep il başkanı Celal Yıldırım’ın vefatından sonra Gaziantep il ve ilçe başkanlıklarında seçime gidilmişti.

İlçe başkanları belirlendikten sonra son olarak merakla beklenen İl başkanlığı seçiminde sonuçlar belli oldu. 

Ekselans düğün salonunda yapılan kongrenin, divan başkanlığını İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu divan üyeliklerini ise Mustafa Altınbaş, Cemal Yılmaz ve Meral Yıldız yaptı.

Sabah erken saatlerde başlayan kongreye, İyi Parti Gaziantep Milletvekili İ.Hüseyin Filiz, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP İl Başkanı Neşet Uçar, Deva Partisi il başkanı Ertuğrul Kaya'da katıldı. 

İYİ  Parti'nin Gaziantep il başkanlığına seçilen Mehmet Başaran , "2023 Haziran veya daha erken yapılacak seçimler 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi olacaktır." dedi.

Gaziantep il başkanlığı için Tayfun Aygın, Halil İbrahim Demir ve Mehmet Başaran’ın yarıştığı kongrede 600 delegeden 505 delege oy kullandı. Mehmet Başaran 228 oy alarak yeni il başkanı oldu.

En yakın takipçisi Sarı listeyle seçime giren Halil İbrahim Demir 212 ve Beyaz listeyle seçime giren Tayfun Aygın ise 61 oy aldı.

İşte İYİ Parti Gaziantep il başkanlığına seçilen yönetim listesi 

de11009f-bb1d-4867-b533-535b0223cb40