Duruşu, yardımseverliği, her başı dara düşenin yanına tez koşan tavrıyla bir iyilik timsali Haluk Levent.


Kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) aracılığı ile adeta yurdun dört bir yerine koşuşturuyor, zor durumda kalanların yanında oluyor. Nerede bir deprem, sel var anında oraya gidiyor afetzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor. İnsanlar kadar kötülerin elinde işkenceye maruz kalan hayvanlara da sahip çıkıyor. Geçen Kurban Bayramı’nda kesileceğini anlayarak can havliyle denize atlayan boğayı sahiplenmesi hayvan severlerin gönlünü kazanmıştı. Doğa kıyımına karşı mücadelesini de ihmal etmiyor. Amansız hastalığın pençesinde yaşama tutunmaya çalışan çocukları evinde ziyaret ederek şarkılar söylüyor. 


İyilik timsali Haluk Levent, salgından ötürü 1.5 yıldan bu yana işsizliğin pençesinde kıvranan, maddi yoksunluk çeken müzik emekçilerine, arkadaşlarına bu zor dönemde sahip çıkmayı ihmal etmiyor. Sözüm ona sanatçı diye ortaklıkta gezinenler müzik emekçilerini göz ardı ederken, o verdiği  konserler ve reklam filmlerinden kazandığı para ile  arkadaşlarının yanına koşuyor.  AHBAP öncülüğünde başlattıkları kampanya ile elde edilen 800 bin liranın tümünü evine ekmek aş götürmekte zorlanan işsiz müzisyenlere dağıttı. Yeni projelerle yine onlara destek olmayı sürdürecek. Elinden geldiğince çabalıyor, katkı sağlıyor gariban müzisyenlere.


Kısaca o sadece bir sanatçı değil, gönü ve halk adamı. Sesini, müziğini kazandığı parayı iyilik projeleri için kullanan, paraya, sevgiye, ilgiye gereksinim duyanlara AHBAP aracılığı ile yardım kollarını uzatan gerçek bir sanatçı, gerçek bir dost. Bazı sanatçılar sırça köşklerinden halkın yaşadığı temel sorunları görmez, keyfini çatarken, o sokak sokak, şehir şehir koşturarak yardıma muhtaçların yanında oluyor. O, sanatçının nasıl insani duygulara sahip olması gerektiğini örnek şekilde gösteriyor. Onun varlığı kimsesizleri, sahipsizleri umutlandırıyor. 


Haluk Levent, iki yıl önce yitirdiği annesinin sevdiği türkülerden oluşan “Vasiyet” albümü ile bir kez daha müzik severlerin gönlünü kazandı.
Sanatçı arkadaşları Cem Adrian, Hayko Cepkin, Ceylan Ertem,  Melek Mosso, Oğuz Aksaç ile düet yaptığı 15 türkü var albümde.  Aralarında “Geçti Dost Kervanı”, “Mahsus Mahal”, “Bahçe Duvarından Aştım”, “ Şifa İstemem Balımdan” “Efem”, “ Hele Yar Zalim Yar”, “ Mihriban”, “Ah Bir Ateş Ver”, “Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete” gibi halkın sevdiği türkülerinin de yer aldığı  görkemli bir albüm “Vasiyet”.


Türkü severlerin, müzik tutkunlarının kayıtsız kalamayacağı albümü satın almak, aynı zamanda işsiz müzisyenlere destek olmaktır. Çünkü, satıştan elde edilecek para o garibanlara gidecek. 
Dedim ya Haluk Levent, gönül adamı, yardım sever, zorda olanın yanına koşan toplum sanatçısı. Tuzu kuru olan diğerleri Haluk Levent’i yakından izleyip ders çıkarmalı.