CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Gaziantep'te geçtiğimiz küçükbaş hayvan üreticilerinin eylemini de gündemine aldı.

Vali Davut Gül'ün provakatörlük ile suçladığı besicilere destek çıkan Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te canlı hayvan üreticilerinin de sorunları olduğunu iddia ederek şunları kaydetti:

"Gaziantep'te canlı hayvan üreticileri perişan vaziyette. Bunlar mallarını satamıyorlar. Hayvanlar belli bir kiloya gelmiş, bu saatten sonra hayvanların beslenmeleri onlara kilo aldırmıyor. Normalde bunların kesime gitmesi lazım, kesime gitmesi için de iyi bir bedel ödenmesi, lazım. O bedel ödenmiyor. Diyor ki üretici, 'Besliyorum ama zarar ediyorum.' Orada üreticiler yolu kestiler seslerini duyurmak için. Vali neden yolu kesiyorsunuz diye kızdı. Sorunu çözün, eğer bıçak kemiğe dayandıysa Antepli besici kızmak, bağırmak zorundadır. Bu insanlar hakkını aramak zorundadır. Hakkını aramayıp ne yapacak insanlar? Türkiye'nin  neresine giderseniz bir sorunla karşılaşırsınız. Sorunlar yumağı haline getirdiler Türkiye'yi. Siz izin verirseniz, siz destek verirseniz, Türkiye'yi bu sorunlardan kurtaracağız. Güzel Türkiye'yi, herkesin rahat geçindiği Türkiye'yi, bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, insanların özgürce gezdiği bir Türkiye'yi, herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağız."