TV8’in reytingleri alt üst eden yarışma programı MasterChef Türkiye’nin, 23 Eylül Perşembe akşamı ekrana gelen son bölümünde mavi takım bireysel dokunulmazlık oyununda, şeflerin tadımları sonunda Eren en iyi yemeği yapan isim oldu. Yarışmanın jürilerinden ünlü şef Somer Sivrioğlu "Dört sezondur ilk defa bu kadar erken kaşık atıyoruz" diyerek Eren'i kutladı. 

Süre bitiminde şefler, yarışmacıların hazırladığı yemeklerin tadımını yaptı. Kritik tadım sonrasında şefler, yarışmacıları hazırladıkları yemekler için tebrik etti. Altı isim arasında gecenin en iyi tabağını çıkaran Eren oldu.

Şef Sivrioğlu, yemeğini çok beğendiği Eren için kaşık attı. 

Somer şef, bireysel dokunulmazlığı kazanan Eren için "Biraz küçük ve erken bir başlangıç. Ama 4 yıllık MasterChef tarihinde buna hiç bu kadar erken başlamamıştık. Şimdilik çay kaşığı ama bu iş büyür" dedi.

Kaşık atmanın anlamı ne?

Şefler arasında 'kaşık atmak' oldukça yaygın bir beğeni simgesi. Şeflerin kaşık atması aşçılık öğrencileri tarafından "gurur" anlamı taşıyor. Bir şefin kaşık atması; yemeklerin çok beğenildiği ve o yemeğin üzerine daha lezzetli başka yemek olmadığı anlamına geliyor.