İyi Parti Gaziantep teşkilatında geçtiğimiz hafta sonu kongre heyecanı yaşandı. 3 adayla gidilen yarışta, kazanan isim Mehmet Başaran olurken, genel merkezin adayı olarak lanse edilen İbrahim Halil Demir’in kaybetmesi dikkat çekti.

Kıran Kırana Geçti

İyi Parti İl başkanlık kongresi kıran kırana geçti. 3 adaylık seçimde Mehmet Başaran 228, İbrahim Halil Demir 210, Tayfun Aygın ise 62 oy aldı. Bu sonuç partide genel merkezin parti tabanına karşı seçimi kaybetmesi olarak adlandırıldı. Partinin ağır topu olarak bilinen isimlerin İbrahim Halil Demir’in listesinde yer alması ve kazanan Başaran’ın listesinin ise daha çok delege üzerinde ağırlığı olan isimler olması, seçim sonucu üzerinde etkili oldu.

Akşener’in Katılmaması Çok Konuşuldu

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta sonu, önce cumartesi günü Diyarbakır, ardından da pazar günü Şanlıurfa il kongrelerine katıldı. 2 gün bölgede olan Akşener’in, Gaziantep kongresine katılmaması büyük eleştiri alırken, parti kulislerinde Akşener’in çoklu aday çıktığı için kongreye katılmadığı konuşuldu.

Gaziantep’e Geldi Ama Kongreye Katılmadı

PUSULA, Meral Akşener’in Gaziantep kongresine neden katılmadığını araştırırken, önemli bir detaya ulaştı. Meral Akşener’in Gaziantep’e geldiği ancak kongreye katılmadığı ortaya çıktı. Pazar günü partisinin Şanlıurfa il kongresine katılan Akşener, öğleden sonra ise Gaziantep’e geldi. Akşener, kongreye katılmak yerine direkt olarak Gaziantep Havalimanı’na geçti. 17.45 uçağıyla Ankara'ya uçan Akşener’in, Gaziantep’e kadar gelip partisinin il kongresine katılmaması dikkat çekti.  Akşener, 17.45 uçağı rötar yaptığı için 2.5 saate yakın süre Gaziantep Havalimanı'nda vakit geçirdi ve 19.00'a doğru uçağa bindi. Akşener'in Gaziantep Havalimanı'ndaki 2.5 saatlik süre içerisinde kentten bir tek eski İl Başkan Vekili İzzettin Şahin'in olduğu gözlendi.

Herkes Nedenini Merak Ediyor

Meral Akşener’in Gaziantep’e kadar gelmesine rağmen kongreye katılmaması parti kulislerinde en çok konuşulan konu oldu. Partililer, Akşener’in Gaziantep’e kadar gelmesine rağmen kongreye katılmamasını eleştirdi. Meral Akşener’in, daha önce de Şanlıurfa programına katılmak için Gaziantep Havalimanı’na indiğinde, kente uğramadan transit olarak gitmesi eleştiri almıştı.