REFORM HABER

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Türkiye'ye sığınan 54 Suriyeli, Esenyurt Belediyesi’nin “Gönüllü Geri Dönüş” projesi kapsamında ülkelerine gönderildi.

ensonhaber'de yer alan bilgilere göre, 

Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonu kapsamında gönüllü dönüş için başvuru yapan aralarında çocukların da bulunduğu 54 Suriyeli için dün eski belediye binası önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, törende, kendilerinin, ülkelerine gönüllü olarak dönmek isteyenlere kolaylık sağlamak için hazır olduklarını söyledi.

TÜRKİYE'YE GERİ DÖNMEME GARANTİSİ VERİLDİ!

Ülkelerine dönmek isteyenlere otobüs tahsisi yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bugüne kadar, Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla 3 binin üzerinde Suriyeliyi evlerine geri gönderdik. Artık bu organizasyon İstanbul'un birçok yerinde yankı buldu ve başka ilçelerden de talep geliyor. Onları da ilave ediyoruz. 5 yıl boyunca Türkiye'ye dönmeme garantisi vererek sınır dışına çıkıyorlar.” ifadesini kullandı.

suriyeliler-geri-donus_6401

İstanbul’dan 3 otobüs kalktı

Konuşmaların ardından işlemleri tamamlanan 54 Suriyeli, daha önce yaşadıkları Halep, Şam, İdlib ve Afrin'e gönderilmek üzere 3 otobüsle İstanbul'dan uğurlandı.

İstanbul'dan çıkan 3 otobüsteki Suriyelilerden 43'ü sabah saatlerinde Hatay'da Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarına getirildi.