Osmanlı tarihinin en kara günü 6 Mayıs 1595 ‘te yaşandı. Feryatlar, çığlıklar , iniltiler arşa yükseldi. Bütün İstanbul ağladı o gün .Bir manyak tahta geçerse ne zalimlikler yapabilecegini yazan tarih kitapları bile utandı .

3.Murat 1595’te öldü. Türbesi Ayasofya camisindedir. Kendisi ile birlikte 54 aile mensubunun mezarıda oradadır. Bunların 20 ‘si oğlu 23’ü kızıdır. Oğullarının yaşı çok küçüktür , hatta 6 aylık olan dahi vardır. Ve hepsi aynı gün ölmüştür.

Ne oldu o gün ???

3. Murat öldükten sonra oğlu 3. Mehmet tahta çıktı . Tahta çıktığı gün 19 erkek kardeşini ve 20 kız kardeşini boğarak öldürttü.

Bununlada yetinmeyip, babasının hamile eşlerini , kardeşlerinin eşlerini ve çocuklarını öldürttü.

Bittimi bitmedi … 16 yaşındaki oğlunu’da boğdurttu .

Evliya Çelebi “ bir şehzadenin emzirilirken annesinin memesinden çekilip alındığını , boğulan bebeğin ağzından burnundan süt geldiğini anlatır . Ve yine Evliya Çelebinin naklettiğine göre , sarayda 39 tabutun aynı anda çıktığında , İstanbul halkının feryatlarını gökteki melekler dahi duydu diye yazar.

Tahta geçtiğinde ordu , Avusturya tarafından kuşatılan Estergon kalesine 40 km mesafede idi. Emri ile orduyu geri çağırmış kaledeki binlerce askerimiz şehit olmalarına sebep olmuştur.

Bir Ekim günü saraya dönerken meczub’un biri karşısına çıktı . Gafil olma, mağrurlanma padişah senden büyük yaradan var dedi. Bu sözden çok etkilendi , yemeden içmeden kesildi yatağa düştü . 21 Aralık 1603’te vücüdunda bütün etleri çürümüş halde öldü . Kokudan öldügü odaya girilemiyordu. Bugün dahi lanetle anılıyor.

Yerine oğlu 1 Ahmet geçti . Taht için 39 kardeşini ve oğlunu öldüren, benim babamda olsa katildir dedi. Cenazeye katılmadı.

Allah Ülkemizi ve insanlıgı taht için gözünü kan bürümüş firavunlardan korusun…

Ali K Şahin