REFORM HABER- Gaziantep'te emekli olduktan sonra reçel işine giren Gürsel ve Hüseyin Güner çifti, doğadan topladıkları ürünlerle evlerinde 30 çeşide yakın reçel hazırlayıp, kentteki marketlere ve şarküterilere satıyor. Süt, kekik, kantaron, adaçayı, yeşil zeytin, limon, patlıcan ve kabaktan farklı reçeller yapan çift, Antep fıstığının da reçelini yaptı. Reçelci Güner çifti, yaptıkları reçelleri hem vatandaşlara hem de kentteki şarküterilere ve marketlere satarak aile bütçelerine de aynı zamanda katkı sağlıyor.

“Kadın isterse her şeyi yapabilir”

Kendisini “reçelin annesi” olarak tanıtan Gülseren Güner, evinde eşiyle birlikte hazırladığı yaklaşık 30 çeşit reçeli şarküterilerde ve pazarda satıyor. Gaziantep’te fıstık reçeli yapımıyla başladığı reçel işi kısa sürede büyüten Gülseren Güner (58) evinde kekik, ceviz, kantaron ve süt gibi 30’a yakın reçel çeşidi üretiyor. Yaptığı reçel sayısının çok olmasından ötürü kendisini “reçelin annesi” diye tanımlayan Güner, sadece kendisinin ürettiği fıstık reçeli yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Reçellerini kentte anlaştığı şarküteri ve marketlerde satışa sunan Güner, ayrıca her Pazar ve perşembe günü Hayri Tütüncüler Parkı içerisinde Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kurulan doğal yaşam pazarında ürünlerini sergiliyor.  Kadınların eve kapanıp oturmamaları gerektiğini belirten Güner, “Kadın isterse her şeyi yapabilir, yeter ki üretsinler" diye konuştu. 

"Pandemiyle birlikte organik ürünlere talep arttı"

Önündeki hedefin başladığı işi büyütmek olduğunu aktaran Güner, bu işte iddialı olduğunu ve daha fazla reçel çeşitleri üretmeyi hedeflediğini kaydetti. Pandemi sebebiyle de vatandaşların organik ürünlere ilgisinin artması üzerine hijyen koşulları dahilinde ev yapımı ürünlere talebin arttığını ifade eden Güner, salgın döneminde bilim kurulunun açıklamalarına göre birbirinden farklı ürünlerin reçel ve sirkesini de üretmeye başladıklarını söyledi. 

Bazı reçellerin yapımının kolay bazı reçellerin yapımının ise çok zor olduğunu söyleyen Güner, “Şimdi reçel sayısı 30’a yaklaştı. Başta hiç yapılmamış olan reçelleri yaptım. Sonrasında gelen talepler doğrultusunda reçel sayısını arttırdım” dedi.

Salgından önce en çok satılan reçellerin kabak, turunç, limon ve fıstık reçeli olduğunu belirten Hüseyin Güner ise, koronavirüs salgını süresince de kekik, limon, kuşburnu ve kozalak reçelini daha çok sattıklarını dile getirdi.