REFORM HABER- Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, oda hizmet binasında düzenlenen basın açıklamasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aşı çalışmalarında gelinen noktayı anlatan Tarla, son 3-4 günden bu yana Aile Sağlığı Merkezlerinde aşı tedariki sıkıntı yaşandığını, bu nedenle aşılama işlemlerinin durduğunu söyledi. Tarla, “ASM’lerde aşı bulunmadığı için Perşembe ve Cuma günleri için aşı randevuları kapatıldı” dedi.

“Mutasyonlu vakalar da arttı”

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tarla, kentte vaka oranlarının arttığını söyledi. Tarla, “Pandemi sürecinin başladığı ilk günden bu yanan 14 ay gibi süre geçti. Bugün halen vaka sayıları açıklanmıyor. Son normalleşme süreci ile birlikte Gaziantep’te vaka sayıları arttı. Diğer yandan mutasyona uğramış olan vaka oranları da arttı.”

“3-4 gündür aşı yapamıyoruz”

Tarla, “Yoğun bakımlarda doluluk oranları aşılmadı ancak ciddi bir hasta artışı mevcut. Diğer yandan son 3-4 günden bu yana aşılama yapamıyoruz. Aşı tedarikinde sorun yaşıyoruz. Randevu sistemi Perşembe ve Cuma günleri için kapattılar. Daha önce randevu alıp gelen hastaları dahi aşılayamıyoruz. Aşılamada çok yetersiz durumdayız. Aşılama, salgınla mücadelede çok önemli. Aile Sağlığı Merkezlerinde şu anda aşı yok. Randevu alıp gelen hastalara aşıları yapılamadı. Türkiye genelinde de aşı çalışmalarının durma noktasına geldiğini biliyoruz. Aşı olmadığı için randevu verilmemesi gerekiyor. Aksi halde hoş olmayan tartışmalar yaşanabiliyor” diye konuştu.

Haber: Jiyan Cin