REFORM HABER - Uçar, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Aylardır iş yerleri kapalı olan esnaflarımızın daha fazla mağdur olmaması için kişisel tedbirlerimizi uygulamaya devam edelim. Esnaflarımızı zor durumda bırakmayalım” dedi.

İl Başkanı Uçar, ayrıca Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’den de Gaziantep’teki aşılama durumunun ne aşamada olduğunu sorarak, aşı planlaması hakkında kamuoyuna bilgi verilmesini istedi. Uçar, sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: “Uzun süren bir kapanma döneminin ardından yeniden normalleşmeye başladık. Yasakların esnetilmesi, salgının bittiği anlamına gelmiyor. Tedbirlere aykırı olarak yapılan her hareket yeni bir kapanmaya neden olabilir. Bu nedenle tüm yurttaşlarımızı özenli davranmaya davet ediyorum. Aylardır iş yerleri kapalı olan esnaflarımızın daha fazla mağdur olmaması için kişisel tedbirlerimizi uygulamaya devam edelim. Esnaflarımızı zor durumda bırakmayalım. Bu vesileyle iş yerlerini yeniden açan tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve bol kazançlar dilerim.”

Aşı konusuna da değinen ve Gaziantep’teki aşılama oranları ile önümüzdeki sürecin planlamasını soran Uçar, “Ayrıca, dün bazı internet sitelerinde Gaziantep'in %8,08 aşılama oranı ile 81 İl arasında 70. sırada yer aldığına ilişkin haberler yer aldı. Gaziantep Valisi Sn. Davut GÜL ve İl Sağlık Müdürlüğü Gaziantep'in aşılama konusundaki mevcut durumu ile önümüzdeki günlerdeki planlamasını kamuoyu ile paylaşmalı. Aşı konusuna açıklık getirmelidir.” dedi.