Tarih 19 Temmuz 1998 İzmir -Çeşme karayolu

Polisler yol kontrolü yaparken bir münübüs’ü durdurur. Yer olmadığı için ayakta seyahat eden eden bey kimliğini uzattığında polisler şaşkınlık içinde kalır.

Kimlikte İçişleri Bakanlıgı Bilecik valisi yazmaktadır. İlk şaşkınlığını atlatan polisler efendim izin verirseniz sizi gideceğiniz yere biz bırakalım derler. Teşekkür eder, izinde iken devletin arabalarını kullanmıyorum cevabını verir.

Görev yaptığı Bilecik, Erzincan, Manisa illerinde Baba vali diye itibar gören, makamına dahi yürüyerek gidip gelen , devlet parası ile uçağa binmeyen, Ankara ‘daki toplantılara giderken dahi otobüs biletini cebinden alan bir valiydi .

İtibarda tasarruf olmazın şiyar edildiği günümüz bürokrasinde , devletin bir kuruşunu dahi boşa harcatmadı.

Manisa da görev yaptığı sırada Sümerbank’ın satışına karşı çıkması, yine Manisa ile özdeşleşen mesir macunu şenliklerinin İstanbul ‘a alınmasına tavır koyduğu için Ankara ile ters düştü. 27 Nisan 2008 de merkeze alındı.

Gazeteci Saygı Öztürk’ün de abisi olan vali çizdiği karikatürlerle’de görev yaptığı yerlerde sosyal sorumluluk projelerine destek verdi.

1995 yılında Niğde valiliği yaptığı sırada Türk kültürüne hizmet vakfı, 2004 yılında Erzincan valiliği yaptığı sırada parlemanto dergisi, 2006 yılında Manisa valiliği yaptığı sırada TBMM tarafından yılın valisi seçildi.

14 kasım 2020 ‘de İstanbul Göztepe Prof dr Süleyman Yalçın şehir hastanesinde vefat etti.