Cilt bakımı amaçları arasında gözenekleri düzenli olarak temizleyerek gözeneklerin giderek küçülmesini sağlamak, cildin canlı görünmesine engel olan ölü deriyi atmak, cildin yeterli düzeyde oksijen almasına destek olmak ve cildin daha parlak ve taze olmasını sağlamak yer alır.

Medikal cilt bakımı uygulaması, yaklaşık olarak bir saat ile bir buçuk saat arasında süren bir uygulamadır. Medikal cilt bakımı uygulamasında dermokozmetik ürünler yardımıyla cilde bakım yapılır. Bu işlemin uzman ellerde profesyonel kişiler eşliğinde yapılması gerekir. Böylece daha iyi sonuçlar alınır. Cildi temizleyerek daha iyi görünmesine yol açan medikal cilt bakımı estetik amacın yanı sıra cilt sağlığını korumak adına da önemli bir uygulamadır.

Medikal cilt bakımı uygulaması nedir?

Medikal cilt bakımı, cildi derinlemesine temizleyerek birikmiş kirlerden kurtarır. Nem düzeyini dengeleyerek sebum ayarını da dengeler.

Medikal cilt bakımı dermokozmetik ürünler yardımıyla uygulanır. Bu cilt bakımı kişinin cilt tipine, yaşına, ciltte yer alan sorunlara cildin ihtiyaçlarına yönelik olarak kişiye özel olarak planlanır. Medikal cilt bakımı her iki cinsiyetin de rutin hale getirmesi gereken cilt sağlığını koruyan bir uygulamadır. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı olduğunu da söylemek mümkün. Medikal cilt bakımı cildin elastikiyet düzeyini eski haline getiren estetik işlemdir.

Medikal cilt bakımı faydaları nedir?

Medikal cilt bakımı rutin haline getirilip düzenli bir biçimde uygulandığı zaman kan dolaşımını da artırdığı için cildin kendi kendini yenilemesini sağlar. Medikal cilt bakımı faydalarını aşağıda sıralamak mümkündür:

  • Medikal cilt bakımı yaşlanma karşıtıdır. Bu nedenle anti-aging etkisi olduğunu söyleyebiliriz.
  • Gözenekleri derinlemesine temizleyerek derinin oksijen seviyesini dengeler.
  • Kan dolaşımını artırır.
  • Cildin sebum düzeyini korumasına katkı sağlar.
  • Ciltte oluşan lekelere karşı aktif koruma sağlar.
  • Cildin elastikiyet seviyesini geri kazandırır.

Medikal cilt bakımı uygulamasında her cilde uygun olarak bir plan izlenir. Bu nedenle size özel hazırlanmış program doğrultusunda cildinizin daha temiz ve canlı olması amaçlanır.

Medikal cilt bakımı hangi aralıklara yapılmalı?

Medikal cilt bakımı uygulamasının ne sıklıkla yapılması gerektiği kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genellikle ciddi bir akne problemi yaşayan ve siyah noktalardan mustarip olan kişiler ilk etapta medikal cilt bakımı uygulamasını iki hafta aralıklarla bir seans uygulatmalıdır.

Eğer kişi işi veya hayatı gereği aşırı makyaj yapıyor ise bu kişilerin de iki hafta veya 3 hafta aralıklarla cilt bakım rutinini ayarlaması gerekir.

Genel olarak belirli bir zaman belirtmek gerekir ise medikal cilt bakımı uygulamasını düzenli olarak yaptırmak ve her ay bir kere olacak şekilde bu bakımı uygulatmak faydalı olacaktır.

Medikal cilt bakımı nasıl uygulanır?

Medikal cilt bakımı uygulaması uzman eller eşliğinde uygun hijyenik koşullara sahip bir klinikte gerçekleştirilmelidir. Profesyonel olarak cilt bakımı düzeni aşağıda sıralanmıştır:

  • İşleme başlamadan önce cilt güzelce temizlenir.
  • Gözenekleri daha derinlemesine temizlemek için öncesinde buhar terapi yapılır.
  • Siyah ve beyaz noktalar ciltten arındırılır.
  • Dekolte bölgesine dek olan bölge tamamen temizlenir.
  • Uygulama yapılacak bölgenin tamamı nemlendirilir.

Medikal cilt bakımı aşamaları nelerdir?

Medikal cilt bakımı uygulaması yapılmadan önce cilt iyice analiz edilerek gereksinimler belirlenir. Sonrasında cilt uygun hijyenik koşullarda güzelce temizlenir. Bitkisel olan dermokozmetik ürünler yardımıyla cilt ölü derilerden arındırılır. Peeling eşliğinde gözenekler derinlemesine temizlenir. Hemen ardından ise buhar terapi yapılarak gözenekler iyice açılır. Daha sonra kişinin ihtiyaçlarına yönelik olarak uygun cilt temizleme sistemleri ile cilde kapsamlı bir bakım uygulanır. En son olarak da cilt güzelce nemlendirilir ve medikal cilt bakımı uygulaması tamamlanmış olur.

Medikal cilt bakımı uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Medikal cilt bakımı sonrasında dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken bazı noktalar bulunur. Büyük gözeneklerin iyileşmesi ise biraz daha zaman alır. İşlemden sonraki birkaç gün cilde makyaj yapılmaması cildin kirlenmemesi açısından önemlidir.

Medikal cilt bakımı ile cilt ölü hücrelerden arındırılarak yepyeni bir cilt katmanı ortaya çıkarılır. Medikal cilt bakımı tedavisinden sonra cildinizi aşırı güneş ışığından korumanız büyük önem taşımaktadır.

Düzenli olarak medikal cilt bakımı yaptırmanın avantajları nelerdir?

Medikal cilt bakımı işleminin tamamlanma süresi en az bir en fazla 1,5 saat arasında değişir. Medikal cilt bakımı uygulamasını düzenli olarak uyguladığınız zaman oldukça önemli avantajları bulunmaktadır. Bunlar:

  • Cildi derinlemesine temizleyerek ölü derilerden arındırır.
  • Ciltteki kan dolaşımını artırarak cildin oksijen miktarını dengeler ve normal düzeye getirir.
  • Cildin nem ve yap oranının dengesini ayarlar.
  • Tedavi sonrası akne, sivilce ve komedon oluşumunu aza indirir.
  • Yaşlanma karşıtıdır. Anti-aging özelliği bulunur.
  • Cildin daha canlı olmasını ve parlak olmasını sağlar.

Medikal cilt bakımı rutin haline getirilip düzenli olarak yapılırsa yaşlanmaya savaş açan en önemli rutinlerden biridir. Sadece estetik olarak değil sağlık açısından da cilde çok iyi gelmektedir. Birçok kişi medikal cilt bakımı uygulamasının sonuçlarından oldukça memnundur.

Medikal cilt bakımı uygulaması zararlı mıdır?

Medikal cilt bakımı zarar yerine tam tersine oldukça faydalı bir işlemdir. Bu nedenle gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta bu uygulamanın alanında uzman profesyonel kişiler tarafından uygun klinik ortamda yapılmasıdır. Bu sayede başarı oranı daha da artacaktır.

Medikal cilt bakımı ağrılı bir işlem midir?

Eğer kişi siyah nokta veya akne gibi şikayetlere sahip ise ve bu nedenle medikal cilt bakımı yaptırıyorsa işlem sonrasında aknelerin bulunduğu noktalarda kısa süreli bir ağrı hissedilebilir. Fakat tüm bunlar dışında herhangi bir ağrıya neden olmaz. Gayet güvenlidir.

Medikal cilt bakımı fiyatları ne kadar?

Medikal cilt bakımı fiyatları uygulama yapılacak alanın genişliğine, uygulamayı yapacak doktorun tecrübesine ve uygulama yapılacak kliniğe göre farklılık gösterir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle buruna dolgu uygulama fiyatı için +90212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak medikal cilt bakımı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas