REFORM HABER- Gaziantep’te yaşayan Özcan ve Songül Turan çifti koronavirüs delta varyantına yakalandı. Gördükleri tedavi sonuç vermeyip, kısa sürede durumları ağırlaşan çift, acil olarak ambulansla Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirildi.

48 yaşındaki Özcan Turan 10 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşurken, 47 yaşındaki eşi Songül Hanım’ın virüsle mücadelesi devam etti. Özcan Turan sağlığına kavuşmasına rağmen bu zorlu savaşta eşini yalnız bırakmadı ve tedavi boyunca eşine destek oldu. Songül Turan, 45 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Hastalık ve tedavi süreci hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seyfi Yılmaz , “Son zamanlarda gelen hastalarımızın çoğunda Delta Varyantı görmekteyiz. Akciğer enfeksiyonu olarak kabul edilen hastalık, hastalarımızda değişik bulgular gösterebiliyor. Bazı hastalarımız süreci ağır geçiriyor. Hasta bize geldiğinde oksijen durumu çok kötüydü.  Uyguladığımız tedavilere olumlu yanıt verdi. Songül Turan’ın eşi Özcan bey 10 günün sonunda sağlığına kavuşurken, Songül Hanım nefes almakta zorluk çekiyordu. Uzun süren medikal tedavinin ardından şu an hastalarımızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”diye konuştu.

“NEFESİMİN KIYMETİNİ BİLECEĞİM”

İki defa plazma kan takviyesi alan ve uygulanan tedavi ile toparlanan hasta Songül Turan ise yaşadıklarını şu şekilde özetledi;

Sağlığına kavuştuğu için büyük sevinç yaşayan Songül Turan,“Hastalığa oğlumun kına gecesinde yakalandık. Nefes almakta zorlandım. ANKA Hastanesi’ne getirilerek doğru karar verildi. Hemen tedaviye alındık. Eşim 10 günlük tedavinin ardından tamamen iyileşti. İyileşmesine rağmen benimle birlikte kaldı. Önce Allah sonra doktorum ve hemşireler sayesinde hayata tutundum. Bugün taburcu olmamın mutluluğunu yaşıyorum, bundan sonra nefesimin kıymetini bileceğim. Biz hastalar iyileşip evimize gidiyoruz ama sağlık çalışanlarımız her gün burada. Onları da düşünmek lazım. Maske takıp, mesafeyi korumalıyız.  Başta doktorum Seyfi Yılmaz’a sorumlu hemşire Dilek Alkan ve ekibine çok teşekkür ederim. ANKA Hastanesi bana otel konforunda hizmet sağladı. Allah hepsinden razı olsun.”dedi.