Türkiye’yi etkisi altına alan ve günlük açıklanan vaka sayılarının katlanarak arttığı Omicron varyantı yüzünden Gaziantep’te günlük 60-80 arası seyreden vaka sayıları son iki haftadır binli rakamlara ulaştı.
Omicron Gaziantep’te çok hızlı yayılıyor
Vaka sayılarının sürekli arttığı Gaziantep’te, maske, mesafe ve temizlik konusunda yaşanan rahatlık ile maske takılmaması konusunda yaşanan artış yüzünden bulaş riski fazla olan Omicron varyantının çok hızlı yayıldığı kaydedildi.


Yoğun bakımlarda gençler daha çok yatıyor
Vaka sayılarının yükselmesine rağmen hastanelere yatışların düşük olmasını da değerlendiren yetkililer, hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 30-35’ler seviyesinde olduğunu ifade ettiler. 
Aşılı olanların Omicron varyantına yakalansa bile hastalığı kolay ve ayakta geçirdiği kaydedilirken, Gaziantep’te hastaneye yatanların 15 ile 45 yaş arası kişilerden oluştuğu, en çok ise 20-25 yaşlarındaki aşı olmayan gençlerin hastaneye yatarak tedavi gördüğü belirtildi.
Kronik rahatsızlığı olan yaşlılar ile aşısız olanların genel olarak hastaneye yatanlar olduğunu kaydeden yetkililer, Gaziantep’te önümüzdeki bir ay içinde covid şüphesiyle gelen kişilerin Omicron varyantı olacağını tahmin ettiklerini söylediler.
Yaşanan vaka artışları ve öngörülen durumlar için her türlü senaryoya hazır olduklarını kaydeden yetkililer, şunan için Gaziantep’te sadece Mücahitler ek binasının pandemi hastanesi olduğunu, Şehitkâmil Devlet Hastanesinin ise azda olsa hasta kabul ettiği belirtiler.
112 Acil, yağan karda bile görevinin başında
Gaziantep’te hayatı durma noktasına getiren yoğun kar yağışının yaşadığı akşam sağlık ekipleri başta olmak üzere 112 Acil servis çalışmalarının yolların kapalı olmasına rağmen sabaha kadar 300’ün üzerinde vakayı ambulanslarla hastanelere taşındığı öğrenildi.
Bugün ise akşam saatlerine kadar  700’e yakın vakanın hertürlü olumsuz hava koşullarına rağmen hastanelere taşındığı belirtildi.