Hem sağlıkla ışıldayan bir ten hem de bronz bir teni aynı anda elde etmek ne yazık ki biraz zor. Güneşin zararlı ultraviyole ışınları cilt sağlığımızı doğrudan olumsuz etkileyecek hastalıklarla bizi karşı karşıya getirebiliyor. Tabii bu hastalıklarda beraberinde ciddi moral bozukluklarını, uzun tedavi süreçlerini getiriyor.

Bu yazımızda sana güneşin şiddetle sebep olduğu bir hastalıktan bahsedeceğiz. Bu hastalığın adı Melazma yani daha açık bir tabirle Güneş Lekesi…

İsminden dolayı çok alışılagelmiş sıradan bir hastalık gibi görünse de aslında melazma çok can sıkıcı bir cilt hastalığı. Üstelik Melazma Tedavisi de sanıldığı gibi kolay değil. Yani tedavi süreci konforlu olsa bile tedaviden sonuç alınması süreci oldukça uzun. Tabii bu süreç kişiden kişiye farklılık da gösteriyor.

Öncelikle melazmanın ne olduğundan ve nasıl ortaya çıktığından bahsedelim. Melazma yani güneş lekesi kendini ciltte kahverengi lekeler ile gösteren bir cilt hastalığı. Yüzde daha çok yanaklarda, alında ve dudak üstlerinde görülüyor. Şu an içerisinde bulunduğumuz sonbahar ayları aslında melazma hastalığının sende de olup olmadığını anlayabilmen için oldukça ideal. Çünkü malezma güneş gören cilt bölgelerinde hemen değil belli bir zaman sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Malezma, özellikle kadınlarda görülen bir hastalık ve eğer koyu bir tene sahipsen ne yazık ki malezmaya yakalanma riskin çok daha fazla.

“Malezmalar cildin farklı bölgelerinde ve derinliklerinde oluşabilir”

Malezma cildin üst tabakalarında ya da çok daha derinlerinde meydana gelebiliyor. Ayrıca farklı tipleri de bulunuyor. Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi için yöntem belirlenirken bunlar da göz önüne alınıyor.

Diyelim ki aynaya baktın ve sende de malezmaya benzer lekeler olduğunu fark ettin. Bunun için kendi kendine çözüm yolları üretmen ne kadar sağlıklı? Bilinçsizce satın alıp kullanacağın kozmetik kremler emin ol bu süreçte senin için çok da olumlu adımlar olmayacaktır. Öncelikle bu lekelerin malezma olduğundan bile tam olarak emin değilsin. Dolayısıyla bu konuda ihtiyacın olan ilk şey, doğru teşhis. Bunun için de gerekli olan konusunda uzman bir doktor, tecrübeli bir dermatolog. Eğer cildimizdeki problemleri kendi kendimize teşhis ve tedavi edebiliyor olsaydık cilt doktorları diye bir şey hayatımızda olmazdı.

Malezmanın teşhisinde ve Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi sürecinin başlamasında malezmanın tipinin ve yerinin de doğru analiz edilmesinin öneminden bahsettik. Bir dermatoloğa gittiğinde cildindeki lekelerin tipini analiz etmek ve tedavi yöntemini belirlemek için doktorun sana Wood lambası denen bir ışıkla bakacak. Adını bile pek duymadığımız hatta belki de ilk defa duyduğumuz bir cihazın işlevini evde kendi kendimize sağlayabiliyor olmamız zor olsa gerek. Bu Wood lambası, cildindeki lekelerin derinliği ile ilgili bilgi sahibi olunmasını sağlayacak. Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi de tüm bu analizler sonucunda başlayacak.

“Malezmaların tedavisi süreç içerisinde sabırlı olmayı gerektirir”

Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi sonuçların gözlemlenmesi açısından hem hasta hem de doktor için oldukça sabır gerektiren bir süreç. Eğer bu hastalığa sahipsen ve tedavi yöntemlerine başvuracaksan önce bunu bilmelisin. Açık tenli biriysen ve lekelerin cilt yüzeyine yakınsa o zaman biraz daha şanslısın. Tedavi sonuçlarını birkaç hafta içerisinde gözle görülür alabilir ve cildindeki bu lekelerin tamamından bile kurtulabilirsin. Ama bu seni rahatlatmasın. Çünkü lekelerden kurtulmak, bu lekelerin tekrar oluşmayacağı anlamına gelmiyor. Eğer koyu bir ten rengine sahipsen ne yazık ki çok şanslı olduğunu söyleyemeyiz. Elbette ki Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi senin için de başarılı sonuçlar verebilir ama koyu tenlerde pigment üreten hücreler daha aktif çalıştığından tedavi sürecin biraz daha uzun süreli ve sabır gerektirici olabilir.

Burada önemli olan faktör, Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi farklı yöntemlerle yapılabilir. Peki bu yöntemler neye göre belirlenir? Burada önemli olan birkaç önemli kriter var. Öncelikle bu tedaviyi olmadan önce senin genetiğine, hastalık geçmişine, cilt tipine bakılıyor. Hastalık ile ilgili olarak da lekelerin tipi ve derinliği detaylıca analiz ediliyor. Sonra tüm bu sonuçlar bir araya getirilerek ihtiyacın olan tedavi yöntemi belirleniyor.

Burada senin için cildine ve leke tipine uygun leke kremleri verilebilir, kimyasal soyucular ile tedavin sağlanabilir ya da farklı veya kombine lazer yöntemleri uygulanarak hastalığın tedavi edilebilir.

“Malezmaların temelinde güneşin zararlı ışınları var”

Ancak şunu unutmamalısın ki bu hastalık temelinde güneş ışınlarının zararlı etkilerinin cilde temas etmesini barındırır. Bu hastalığın tedavi sürecinde de olsan, bu hastalığa yakalanmış biri de olsan veya bu hastalıkla bugün için hiçbir ilgin olmasa da güneşin UV ışınlarından kendini ve cildini özenle koruman gerektiğini unutmamalısın.

Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi için de mutlaka güvenilir, yeterli bilgi ve beceriye sahip, tecrübeli bir doktora başvurmalısın. Ve mutlaka profesyonellere danışmalısın. Üstün körü yapılan tedaviler senin için faydadan çok zarar sağlar. Rastgele bir güzellik merkezine danışmak veya tedavi için başvurmak seni bir dertten kurtarmak yerine bir çok dert sahibi yapabilir.

Eğer sen de Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi uygulamalarından faydalanmak istiyorsan ve etkili bir leke tedavisi ile göz kamaştıran, sağlıkla ışıldayan, pürüzsüz bir cilde sahip olmaya karar verdiysen detayları öğrenmek, Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi ile ilgili bilgi almak ve Melazma (Güneş Lekesi) Tedavisi fiyatları için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaş ve randevunu planla…

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique