REFORM HABER - Geçtiğimiz yılın başında Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un milyonlarca insanın ölümüne neden olduğuna dikkat çeken Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Yakınlarımızı kaybettik, sevdiğimiz insanları kaybettik. Buna karşı hükümetimizin ve Türkiye’nin tüm dünyaya karşı sergilemiş olduğu bir sağlık sistemimiz var. Hükümetimiz tüm dünyaya sağlık ürünleri gönderdi. Aynı zamanda bir taraftan da aşılama işlemleri devam ediyor. Bu salgınla mücadele tek başına olmuyor. Maske, mesafe, hijyen kurallarıyla birlikte şu anda aşılarda ortaya çıkmış oldu. Hem Sinovac hem Biontech hem de Sputnik. Biz de aşılarımızı yaptırdık. Ben daha önce iki defa Sinovac aşısı olmuştum. Şimdi 3’üncü dozu da az önce Biontech yaptırdım. Burada hem kendi sağlığımızı korumak, hem de çevremizin sağlığını korumak adına bu aşılamayı mutlaka yapmak durumundayız. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İnşallah bunda da olamayacak. Sağlık müdürümüze ve sağlık çalışanlarımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum."


"Tünelin sonundaki ışığı gördüğümüzü düşünüyoruz’’
Ülkemizi, dünyayı, ilimizi kasıp kavuran bir pandemiden geçtiğimizi ve bir buçuk yılda neler yaşadığımızı hep beraber gördük diyen Tiryaki, ‘’Bunun sonuna geldiğimizi, tünelin sonundaki ışığı gördüğümüzü düşünüyoruz. Bunu da bize sağlayacak olan aşı. Bugün 3’üncü doz aşımızı yaptırmak için buradayız. Bunu neden yaptırdığımızı biliyoruz. Çünkü bu hastalığa karşı henüz etkili bir ilaç bulunmuş değil. Viral hastalıklardaki en önemli güç, en önemli silah aşı. Aşılar birçok ülkede bulundu. Ülkemizde de bu çalışmalar devam ediyor.  İnşallah birkaç ay içerisinde müjdeli haberi alacağımızı ümit ediyoruz. Biontech aşısını bugün yaptırıyorum ve vatandaşlarımıza da aşı olmalarını tavsiye ediyorum’’ dedi.

Dünya genelinde 1,18 milyardan fazla doz Covid-19 aşısı yapıldı | NTV


"Aşı olmayanlar, bayram tatilinde ne yazık ki büyük bir risk oluşturacaklar’’
Vatandaşları aşı olmaları gerektiğinin altını çizen Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Eğer aşı yaptırılmazsa daha önceden yaşadığımız durumları tekrar yaşayabiliriz. Bundan kurtulmak istiyorsak, yeniden şimdi olduğu gibi rahat gezebilmek istiyorsak bu aşıyı yaptırmak zorunlu. Gönüllülük esasında yaptırıyoruz fakat herkes bunu kişisel zorunluluk olarak görmesi gerekir. 
Basın mensuplarının ilimizde günlük kaç aşı yaptırılıyor sorusuna Tiryaki: ‘’35 bin seviyelerine çıktığımız olmuştu. Şu anda 15 binlere kadar düştü. Günlük 50 bin doz aşı yapacak kadar kapasitemiz var. Vatandaşlarımız çekinmesin, bakanlığımız yeteri kadar aşı gönderiyor.’’