Süper Lig 16. haftasında oynanan Sivasspor- Galatasaray maçında yaşanan VAR kararı tepkileri sürmeye devam ediyor. Maçta hakem Erkan Özdamar'ın Sivasspor golünü iptal etmesiyle VAR konuşmaları merak konusu olmaya başlandı. İşte VAR hakemi Özgüç Türkalp ile Erkan Özdamar'ın konuşması ve detaylar...

''Sen golü iptal et''

Hürriyet'te yer alan habere göre, Tam 5 dakika 4 saniyeyi bulan VAR kontrolünde sürenin uzaması  sıkıntıya sokunca Özgüç Türkalp, “Ofsayt, sen golü iptal et, ben görüntüyü ekrana vereceğim” dedi.

Görüntüyü ekrana vermedi!

Haberin detaylarında yer alan bilgiye göre, ''Türkalp “Ekrana vereceğim” dediği görüntüyü ekrana getiremedi. Çünkü pozisyonda ofsayt yoktu ve Türkalp VAR operatörüne Galatasaray savunma oyuncusunun kaleye en yakın bölümünü değil daha başka bir uzvunu işaretletmişti. Yani VAR prosedürünü alt üst etmiş, “ekrana getireceğim” dediği ofsayt görüntüsünü getirememiş, bir golü yok yere iptal etmişti.'' ifadeleri yer aldı.

Hakemlikleri tehlikede

Özgür Türkalp’in faturasının hakemliğinin bitirilmesine kadar gitmesi neredeyse kesin görünüyor. Özdamar ise sezon sonuna kadar kolay kolay görev alacak gibi görünmüyor.

Ali Koç'tan sert tepki

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem hatasına dair açıklamalarda bulundu. Koç, "Yakın zamanda FIFA listeleri çıktı. Bunda da tuhaflık var. Erkan Engin diye bir hakem var. Orta hakem olarak ligde maçını bulamadık. Kayserispor-Galatasaray maçında vahim bir hata yapıyor, uzun süre maç alamıyor. Ancak bu arkadaşımız FIFA VAR listesine alınıyor. Erkan Özdamar dünkü maçın hakemi. Çürük raporu var askerlik için, fiziki bir engeli varsa dün 12 km nasıl koştu? Sezon başındaki testleri geçememiş." dedi.

Koç, hakem değerlendirmelerine şu şekilde devam etti:

"Birkaç gün önce Atilla Karaoğlan, N'koudou'yu oyundan atamıyor. VAR'a gidiyor yine atamıyor. Bunun maçtaki takımlarla da bir ilgisi yok. Hakem 'Yasin Kol'un ise Süper Lig hakemliği devre arasında bitirilecek." 

''VAR kayıtları açıklansın''

Galatasaray başkanvekili Erden Timur ise konu ile alakalı olarak, "Biz adalet istiyoruz. VAR kayıtları açıklansın. Sivasspor'un golünün neden iptal edildiğinin açıklanmasını bekliyoruz. Yayıncı kuruluşla tartışma pozisyonları alıp GSTV'de kullanacağımız bir program konusunda görüşüyoruz. Bir yabancı, bir yerli hakem hocası ile bu pozisyonlar konuşulacak." dedi.