Sözcü''nün haberine göre; önce, Milletvekili Ali Şahin, Twitter üzerinden “Kılavuzlu Sulama Projemizle alakalı Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan resmi açıklama Gaziantep kamuoyuna saygıyla duyurulur” başlığıyla DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız imzalı bilgi notunu paylaştı.

 Önce, Milletvekili Ali Şahin, Twitter üzerinden “Kılavuzlu Sulama Projemizle alakalı Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan resmi açıklama Gaziantep kamuoyuna saygıyla duyurulur” başlığıyla DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız imzalı bilgi notunu paylaştı.

Şamil Tayyar'ın, kendi ilçesi için ayrılan ödeneğin iptal edildiği yolundaki açıklamasının ardından Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “Doğru değil vekilim. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Işıkgece ‘Asılsız haber, bütün projelerde olduğu gibi ödenek Kılavuzlu Projesi'nin üzerinde, iş programına bağlı olarak kullanılacak cevabı verdi. DSİ Genel Müdürü Sayın Kaya Yıldız Bey de haberinizle ilgili yalanlamada bulundu” mesajını paylaştı. Bu cevaba ise Tayyar, “Yanıltmışlar sizi. Yanlış bilgiye amel edip, sosyal medya üzerinden yol arkadaşınıza yüklenmek yerine hakikati arasaydınız. DSİ Genel Müdürü de Bakan Bey de bugün söz konusu projede 80 milyon ödenek olmadığını söyledi. Oyuna gelmeyin. Oyunu birlikte bozalım” yanıtı vermişti.