Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Gaziantep İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene önceki dönem Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, önceki dönem İl Başkanları Hasan Öztürkmen, Muhittin Sait Köse, Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan ile çok sayıda partili ve vatandaş katılırken, gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.

CHP çelenginin Atatürk Anıtı’na İl Başkanı Uçar tarafından sunulması ile başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve milli mücadele kahramanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Partisinin 98’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle alanda konuşma yapan İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, “Değerli Dava Arkadaşlarım; Bugün ülkemizde ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yoldaşımızla Cumhuriyet Halk Partimizin 98. Kuruluş yıldönümünü sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Temelleri 4 Eylül 1919 da Sivas Kongresinde atılan, 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kurulan partimizin 98. Kuruluş yıldönümünde, kurucumuz Büyük Atatürk’ün manevi huzurundayız. Bugün Türkiye’nin dev çınarı Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Bizler Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuva-yi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 98’inci kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.

Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlanmanın savunucusu olan C H P; kimsesizlerin kimsesi, mağdurların güvencesi ve aynı zamanda dünyadaki bütün mazlum milletlerin de umudu olmuştur. Hakka, hukuka, adalete ulaşmak için sürdürdüğümüz mücadelemiz 98 yıldır aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi gelecek güzel günlerin umudu, yurttaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesinin teminatıdır. Yegâne amacımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir.

Atatürk İlke ve devrimleri ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyeler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir. Bu duygularla birlikte Cumhuriyet Halk Parti’mizin 98. yaşını kutluyor, Mazlum milletlerin umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimiz ile milli mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz " diye konuştu.