ESNAF PERİŞAN!
CHP heyeti olarak Araban ve Karkamış ilçe ve köylerini gezen heyete esnaf ve vatandaşlar dert yandı. “Ekonomik sıkıntıdan en çok etkilenen kesimiz. Kepenk açamıyoruz, siftahsız dükkân kapatıyoruz. Elektrik, kira faturalarımızı ödeyemiyoruz. Sattığımız malın yenisini yerine koyamıyoruz. Mazotun yükselmesiyle birlikte Türkiye’de her şey yükseldi. İşler yarı yarıya değil, tümden düştü. Saatte bir fiyatlar değişiyor. Çok kötü durumdayız. Artık tükendik kazanç elde etmeyi bırakın, kar elde etmeyi bırakın, zararına satış yaparak ayakta durmaya çalışıyoruz” dediler.
Karkamış’ta bir kasap esnafımız Eskiden günde 60 kilo et satıyorduk, şimdi 20 kilo eti zorla satıyoruz. Arpa almış başını gidiyor diyor, yem fiyatları uçtu, zamlar uçtu. Eve et götürmek hayal oldu. Artık yeter!” diyor.
Karkamış’ta yine bir fırın esnafımız “İşçinin emeği ziyan oluyor. Her gün zam zam zam. Usandık artık. Mazot fiyatlarını görüyorsunuz artık savruluyor. Sandığın artık önümüze gelmesi lazım, bu böyle gitmez” diye ifade etti.


STK’LARI GEZDİLER
CHP heyeti Araban Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni, Araban Şöförler ve Otomobilciler Odasını, UMUM Esnaf ve Sanaatkarlar Odasını, Araban Ziraat Odasını, Araban Kamyoncular Derneğini de ziyaret ederek, sektörlerin sorunlarını birebir Oda Başkanları ve yönetim kurullarını da dinleyerek, çözüm önerileri noktasında bilgi aldılar. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun esnafın sorunlarının çözümü noktasında planladığı ve hayata geçireceği projeleri STK temsilcilerine ve yönetimlerine anlattılar.
ÇİFTÇİLER TOPRAK EKEMEYECEK DURUMDA! İSYANDA! ARTIK YETER DİYOR!
Vatandaşlarla ve çiftçiler ile de bir araya gelen CHP Heyeti, yüzde yüzden fazla zamlanan girdi maliyetleri karşısında ne yapacakları durumu bilmedikleri, artık topraklarını ekemeyecek hale geldiklerini ve hiçbir kalem borca yetişemediklerini aktaran çiftçilerden biri şunları söyledi “Toprağımızı ekelim diyoruz, ne gübre, ne mazot, ne su ne de elektriğe yetişebiliyoruz. Hasat zamanı kamyonumuzu, traktörümüzü, evimizi satıp hasat kaldırmaya çalışıyoruz. Bitmiş durumdayız. Devlet doğru düzgü ne teşvik verdi ne de destek. 0 faizli krediler de ihtiyaçlarımıza yetmedi. Biz üretelim dedikçe, iktidar ithal ediyor. Topraklarımızı ekemiyoruz, vicdan azabı çekiyoruz. Topraklarımız bu kadar verimli ve değerliyken dışa bağımlı bir ülke olmanın mantıklı hiçbir izahı yok. Artık çiftçilerimiz kalkındıracak atılımlar atılmalı. Biz her yeni güne zam haberiyle uyanmak istemiyoruz. Çaresiz bir şekilde toprağımızı, mahsulümüzü düşünmek istemiyoruz. Üretmek, ekmek ve emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz.”


CHP YARINLARIN UMUDU OLACAK!
Milletvekili Kaplan, “Biz Gaziantep’te kalabalık bir heyet olarak, ilçe ilçe, köy köy gezip vatandaşlarımızın, esnafımızın, çiftçimizin, emekçimizin, kısacası her kesimin sorunlarını dinliyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Evet ülkemiz şu anda AKP iktidarı yüzünden çok zor günlerden geçiyor. Ama bunu değiştirmek mümkün. Daha çok çalışarak, daha çok emek harcayarak, günümüzü güne katarak mücadele edeceğiz. Bu seçimde AKP iktidarı tarihin kara ve tozlu sayfalarına gömülecek. Umutsuzluk yok. Bu ülkenin vatandaşları neleri atlattı, bu zor günler de elbette ki geçecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkenin tüm emekçilerine umut olacağız, her kesimin hak ettiği şekilde yaşaması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
BU DÜZEN HALKIN DÜZENİ DEĞİL!
Gaziantep’teki esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle ilgili değerlendirmede bulanan CHP Gaziantep Bayram Yılmazkaya, “CHP heyeti olarak, İl ve ilçe yöneticilerimiz ile birlikte Gaziantep’in bütün ilçelerinde, Araban, Karkamış, İslahiye, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli, Şahinbey, Şehitkamil, Yavuzeli sokaklarında, kapı-kapı esnafımızı geziyor, köylerimize gidiyor, çiftçimizi, köylümüzü tüm vatandaşlarımızın derdini dinliyoruz” dedi.
Yılmazkaya, “Yüksek enflasyon ve her gün gelen zamlardan dolayı illallah eden vatandaşlarımız ve esnafımız bu adaletsiz düzenden bıkmış durumda. 
Fahiş gelen elektrik faturaları, vergiler ve kredi borçları altında ezilen esnafımız bırakın kirasını ödemeyi, siftahsız kapattığı dükkânından kazanç sağlayamadığı için evine ekmek götüremiyor. 
Ülke ekonomisin temel taşı olan esnafımıza gereken destekleri sağlamak adına çözüm paketlerini CHP iktidarımızda gerçekleştireceğiz. İşçinin, emekçinin, üretenin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi, hak ve emek mücadelesinde her zaman halkla dayanışma içindedir.
Bu düzen Halkın düzeni değil…
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Sarayın ve yandaşların devrine son vermeye, hakça, hukukça ülke kaynaklarını milletimize dağıtacak adil bir düzeni kurmaya geliyoruz. 
Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Gaziantep’teki esnafımızda büyük sıkıntılar yaşamakta.
Ama kimse umutsuzluğu kapılmasın bu çarpık düzeni el birliğiyle düzelteceğiz.
Birlilerinin halkın emeğini sömürerek, vatandaşın sırtından lüks ve şatafat içinde yaşadığı bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz” dedi.