Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak'ın, dün yapılan meclis toplantısında Gaziantep'te konut fiyatlarının yüksek olma nedeninin arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlayarak örtülü bir itirafta bulunduğunu söyleyen Uçar, " Arz ve talep, bir mal veya hizmetin fiyatını belirleyen 2 temel değişkendendir. Gaziantep nüfusu, göç ve bilhassa mülteci akını nedeniyle her geçen gün artıyor. Bu nedenle konut talebi de doğru orantılı olarak artıyor. Bu talep karşısında, zaruri olan arzı yaratacak olan ise Sayın Osman Toprak'ın başkan vekilliğini yapamadığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi. Osman Toprak'ın konut fiyatları hakkındaki sözleri, Gaziantep'i yönetemediklerinin itirafıdır. Arsa rantı üzerine kurduğunuz 'Gönül Belediyeciliğiniz' Gaziantep'te arsa fiyatlarının tavan yapmasına neden olmuştur" dedi.

MEHMET NEŞET UÇAR

“Altyapı çalışmaları yetersiz”

Yıllar önce imar planı yapılmasına rağmen altyapı çalışmalarına hiç başlanmaması veya çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle arsa fiyatları tavan yaptığını söyleyen Uçar, Gazianteplilerin en büyük yatırımı arsa olarak gördüğünü söyledi.

Uçar, sözlerine şöyle devam etti:

"Parselasyon yapılırken vatandaşın arsasının yüzde 60'ını zorunlu bağışla almanız arsa fiyatlarını tavana çıkarmıştır. Kanuna göre sosyal donatı alanı olarak planlayıp zorla bağışa tabii tuttuğunuz arsaların imarını konut ve ticari alana çevirip ihale yoluyla yandaş müteahhitlere satarak arsa fiyatlarını siz uçurdunuz. Bugün Gaziantep'te emekli bir vatandaş, emekli ikramiyesiyle değil ev almak, evin peşinatını dahi ödeyemiyorsa sorumlusu sizsiniz, sorumlusu rant belediyeciliğinizdir!"