CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep’te Mehmet Neşet Uçar’ı il başkanı olarak görmek istediği, uzlaşarak ve aday olmak isteyenlerle ortak liste yapılarak kongreye gidilmesini tavsiye ettiği kaydedildi.

Görevden alınan Hayri Sucu’nun ardından bir türlü il kongresini yapamayan ve CHP Genel Merkezi tarafından atanan Mehmet Neşet Uçar’la yoluna devam eden CHP’nin Gaziantep’te nasıl bir yol izleyeceğinin belli olduğu kaydedildi. 

Buna göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Neşet Uçar’ın başkanlığında aday olmak isteyenlerinde yer alacağı geniş bir listeyle seçime gidilmesi tavsiyesinde bulunduğu ifade edildi.

CHP İl Başkanlığı seçimi ile ilgili takvim belli olmazken, il başkanlığı konusunda Neşet Uçar isminde sağlanan mutabakatın Gaziantep’teki  partililere anlatılarak kabul ettirilmek istendiği için kongrenin tarihinin belirsizliğini koruduğu belirtildi.

Bu kapsamda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Gaziantep'te önemli görüşmelere imza attığı ifade edildi. Salıcı, partili kurmaylara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Önemli görüşmeler yapıldı 

Örgütlerden sorumlu Salıcı'nın, olağanüstü il başkanlığı kongresinin yapılıp yapılmayacağının tartışıldığı Gaziantep’te sürece ilişkin önemli görüşmeler yaptığı öğrenildi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar başta olmak üzere eski il ve ilçe başkan ile yönetimlerin katıldığı toplantıda Salıcı, partililere seslendi.

Oğuz Kaan Salıcı'nın ailesi coronaya yakalandı - Son dakika haberleri

Saha çalışmalarına hız verin

Ülke genelinde vatandaşın ekonomik açıdan oldukça kötü bir durumda olduğuna dikkat çeken Salıcı, tüm partililerin birlik ve beraberlik içerisinde saha çalışmalarına katkı sunması gerektiğini dile getirdi. CHPli kadroların iktidara yürüdüğünü dile getiren Salıcı, Türkiye'nin tüm sorunlarının kendi iktidarlarında çözüme kavuşacağını anlattı.