Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Yeni anayasa) Adeta bir Anayasa Bilim Kurulu oluşturmanın gayreti içinde olduk. Bu kurulla çalışmamızı yürütelim ve en geniş anlamda uzlaşı sağlayalım istiyorum." ifadesini kullandı.

"(Millet İttifakı) Bunların anayasa metni hazırlığında millilik ve yerlilik olmayacak."diyen Erdoğan, "Dağdaki PKK'lıyla mı milli bir anayasa yapacaksınız? Bu milletin anayasası dediğiniz zaman bunun milli, yerli boyutunun olması şart." şeklinde konuştu.

"Parlamenter demokrasi bizim için mazi oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık parlamenter demokrasi bizim için mazi oldu. Millet için de mazi oldu." dedi.

ABD Başkanı Biden ile görüşme

ABD Başkanı Biden ile görüşme ile ilgili olarak, "Ön hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz. Görüşmede Türkiye-ABD ilişkileri niçin böyle bir gerilim safhasında, bunu soracağız." ifadesini kullanan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bıktık, her 24 Nisan gelir, 'Amerika Ermenilerle ilgili ne diyecek?' Bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına sen mi soyunuyorsun?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına dair, "Senden önce ABD'yi yönetenler bu işi senin kadar bilmiyor muydu? Onların hiçbirisi bu ifadeyi kullanmadı." diyerek, "ABD bizim müttefikimiz ise bu müttefik bizim yanımızda mı yer alacak, teröristlerin yanında mı yer alacak? Maalesef teröristlerin yanında yer alıyorlar." ifadesini kullandı.