REFORM HABER - Genel Koordinatör Nihal Sabak’tan çalışmalarla ilgili bilgi alan Dr. Bakbak, KAGİDEM’in kadınlara yönelik yürüttüğü eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın iş birliği büyük önem taşımaktadır. Bu merkez, kadın girişimcilerin iş hayatına ilk adımlarını attıklarında yanlarında olmak, yine işe giriş sürecindeki maliyetleri azaltmak, kadın girişimci temelli yatırımların belirlenip hayata geçirilmesine destek vermek amacıyla faaliyet gösteriyor.

Meslek edindirme kurslarında 20 kursiyer eğitim görüyor. Eğitimlerini tamamlayan kadınlarımız hem sanayi sektörümüzde hem de çok farklı iş kollarında bilinçli ve üretken bireyler olarak kendilerini gösterecekler. Dinlediğimiz sunumdan ve yaptığımız incelemelerden anlaşıldığı üzere kadınlarımız, mesleki eğitim kurslarına erkeklerden çok daha fazla ilgi duyuyorlar. Enerjileri, iş öğrenme ve iş hayatına katılma talepleri en üst seviyede. KAGİDEM bünyesinde hayata geçirilen eğitim faaliyetleri, reel sektörle irtibatlı biçimde yürütülüyor. Şu an merkez bünyesinde kozmetik, gıda, tasarım gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren 20 firma var. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

Gaziantep’teki kadın istihdamını artırmak amacıyla büyük çaba harcandığını ifade eden Derya Bakbak, “İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğümüz ile sık sık görüşüyor, çalışmaların son durumu hakkında bilgi alıyoruz. KAGİDEM gibi İŞKUR’un faaliyetleri de umut verici, teşvik edici. İŞKUR, kursiyerlerini tek kurs adı altında farklı meslek dallarına yönelik eğitiyor. Her kursun bir adı ve bir kodu var. Alınan eğitim kalifiye diyebileceğimiz iyi bir düzeydedir. Kursiyerimiz, mesleğin teorisini öğrenirken hemen ardından pratiğini yaparak aldığı eğitimi perçinliyor. 2002’den bu yana kadınlarımızın hakları ve istihdamı için attığımız adımların meyvelerini, KAGİDEM, İŞKUR ve diğer kurum kuruluşlarımızın hayata geçirdikleri projelerle topluyoruz. Türkiye’nin ve Gazi şehrimiz, çalışkan, yetenekli kadınlarımızın enerjisiyle 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir.” dedi.