Gazetecilerin iktidarın yoğun baskısı altında kamuoyuna haber ulaştırmaya çalıştığını belirten Aslan, ”Kimse süslü cümleler, sahte mesajlarla kamuoyunu ve gazetecileri kandırmaya kalkmasın. Bu iktidar ve onun yerel temsilcilerinin yaklaşımları gazeteciler için en büyük tehdittir” dedi.
Mevcut yönetim anlayışı ile ters düşen basın ve yayın organlarının çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Aslan “Türkiye, basın özgürlüğü alanında maalesef her gün daha da kötüye gidiyor. Bunun temel nedeni hükümetin özgür ve bağımsız gazetecilikten korkmasıdır.” Diye konuştu. 
Mevcut hükümetin gazetecileri sindirme ve medyayı kendi tekeline alma anlayışının yerel alana da taşındığını vurgulayan Aslan, hükümet ve iktidarın yerel temsilcilerinin propagandası dışında hareket eden gazetecilerin çeşitli yöntemlerle cezalandırılmaya çalışıldığını söyledi.
Gaziantep yerelinde gazetecilerin büyük bir özveri ile mesleklerini icra etmeye çalıştığını ifade eden Aslan, ”Gaziantep’te çoğulcu, bağımsız ve özgür gazeteciliğin riskleri her gün daha da artıyor. Yerel yönetimler ve bağlı bürokratlarının en büyük korkusu özgür ve bağımsız gazetecilik olmaya devam ediyor.” Dedi. 
DEVA Partisi olarak “özgürlük, eşitlik, adalet” temelleri üzerine kurulu bir demokrasi anlayışının savunucusu olduklarını aktaran Aslan, basın özgürlüğünü katılımcı ve çoğulcu bir kamuoyunun öznesi gördüklerini söyledi. 
Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve yasal haklarının genişletilmesinin takipçisi olacaklarını belirten Aslan sözlerine şöyle devam etti:
Gazetecileri vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız bilgiye erişiminde en önemli aktör olarak görüyoruz. Doğru bilgiye erişim ve bunun kamuoyuna ulaştırılmasının önündeki engelleri kaldıracağız. Yerel medyanın güçlendirilmesi için gerekli olan tüm adımları atacağız. Bağımsız ve tarafsız medyanın önündeki engelleri kaldırarak editoryal bağımsızlığı sağlayacağız.