REFORM HABER- Partiden toplu halde İstifa edenler, gerekçelerini ise şöyle sıraladı;

“14 Haziran 2021 tarihinde Bölge Koordinatörümüz Sayın Mustafa SATICI'ya sunmuş olduğumuz istifa dilekçelerimizde belirttiğimiz hususların halâ devam ettiğini gözlemlediğimiz ve yaşadığımız için 1 Ağustos 2021 tarihi itibariyle partideki görevlerimizden istifa ediyoruz. 

Siyaset millete hizmet yoludur. Bu amaçla ve büyük ümitler ile DEVA Partisi saflarında siyasete katıldık. Üye ve yönetici olarak büyük emekler verdik. Ancak geldiğimiz noktada DEVA Partisine uymayacak bir il başkanı ve onun dar ekipçilik anlayışının dışına çıkılmadığı,  demokratik teamüllere uygun davranmadığını görüyoruz. Partimizden üzülerek istifa eden 36 kişilik yönetim kadrosu ve 146 gönüllü üyeler olarak , İl Başkanı M. Yavuz Yedilioğlu'nun sosyal medya hesapları ve fiiliyatı da dahil iktidar partisinin yanlışlarına hiçbir şekilde muhalefet yapamaması,  ihalelere  katılması, Kilis'in menfaatine aykırı durumlarda sessiz kalması ve konuşmak isteyenleri pasifize etme çabaları, parti içerisindeki arkadaşlara hiçbir şekilde muhalefet yaptırmaması,  yapan arkadaşları susturması ve özellikle takındığı bu tavırların AKP'nin ekmeğine yağ sürmesi, herhangi bir ziyaret ya da seçim çalışması yapmayıp kendi çıkarlarını ön plana alması, partili gençlere takındığı kabadayı tavırları bizleri bu noktaya getirmiştir. 

Özellikle belirtmek istediğimiz husus ise istifa eden bizlerin Sayın Genel Başkanımızla,  Genel Merkez yöneticilerimizle herhangi bir problemimizin olmadığıdır. Yaşadığımız sıkıntı Kilis İl Başkanının takındığı ve vazgeçmediği tavırlardır. 
Ve bugün anlıyoruz ki maalesef kişisel çıkarlar Kilis’in çıkarlarının önüne geçmiş insanlarımız beceriksiz yöneticiler yüzünden umutsuz hale düşürülmüş ve dolaylı olarak iktidardan  iyi çalışan mı var tezi bir kez daha bu iktidardan korkan il başkanı yüzünden doğrulanmıştır. Bizler her platformda, yer verilmezse  bile kendi sosyal medya hesaplarımızda hükumete ve küçük  ortağına karşı  sonuna kadar   doğruları savunacak, karşılarında korkusuzca duracağız.  

Korkak bir siyasi anlayışa karşı olduğumuzdan ve mevcut il başkanıyla itibarımızın zedelenmesi istemediğimizden dolayı partideki görevlerimizden istifa etmiş bulunuyoruz. 

Bugüne kadar bizlere teveccüh gösteren Kilis halkına ve  birlikte emek harcadığımız DEVA gönüllüsü genç kardeşlerimize teşekkür 
ederiz. 

Kilis DEVA Partisi İl Yönetimi  ve Merkez İlçe Başkanlığı

İstifa eden birimler ve isimler ise şöyle sıralandı.