DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya artan ekmek fiyatlarına karşı vatandaşın korunması gerektiğini belirterek Gaziantep’te halk ekmek büfelerinin açılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep benzeri pek çok büyükşehirde halk ekmek büfelerinin olduğunu ifade eden Kaya “Gaziantep’te belediyeler halk ekmek sistemini artık oluşturmalı.” dedi.

Son günlerde artan ekmek fiyatlarının vatandaşları zor durumda bıraktığını vurgulayan Kaya “halk ekmek sisteminin düzenli, ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ulaşımına belediyeler aracılık etmeli. Gaziantep’te çoğu ailenin nüfusu kalabalık ve dar gelirli. Ekmeğin temel tüketim maddesi olduğunu unutmadan bu yönde çalışmalara başlanmalıdır.” Dedi.

“Hükümetin yanlış ekonomi politikaları pek çok temel tüketim maddesinde olduğu gibi ekmek fiyatlarında da olağanüstü zamlara yol açtı.” Diyen Kaya sosyal belediyecilik ilkesi gereği belediyelerin vatandaşlara yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.

Ucuz ve sağlıklı ekmek sunumunun zor olmayacağını ifade eden Kaya halk ekmek sistemiyle hem hijyenik koşullarda hem de kaliteli ve ucuz ekmek üretimi mümkün. Bu yöntemle ekmek fiyatlarında varsa aşırı ve haksız uygulamalar önlenir. Bu sistemle özellikle dar gelirli insanlarımızın aile bütçesine katkı sağlanmış olacak.” Diye konuştu.

Gaziantep’te üretime geçilecek halk ekmeğin fiyatının normal ekmekten daha ucuz olması ve gramajının daha fazla olması gerektiğini vurgulayan Kaya “ Halk ekmek büfelerinin özellikle dar gelirli ailelerimizin yaşadığı bölgelerde açılması artık zorunlu olmuştur. Anne-baba ve çocuklardan oluşan beş kişilik bir ailenin günlük ekmek tüketimi artık ciddi bir maliyete dönüşmüştür. Maalesef hükümetin yanlış ekonomi politikaları sonucu artık vatandaşlarımız aldığı ekmeği bile hesaplayacak duruma gelmiştir.