İYİ Parti Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanı görevinden istifa etti. Mehmet Alperen Çiftçi, istifasını zehir zemberek bir açıklama yaparak duyurdu. Çiftçi'nin yaptığı açıklama şöyle:

"İYİ Parti Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanı görevinden istifa etti.
1-Ümit ederim ki, sözlerimi çok genç yaşlardan beri tanıdığınız, güvendiğiniz ve bu sebeple farklı görevler verdiğiniz bir kardeşinizin gelinen son nokta karşısında feryadı olarak okursunuz.

2-25.10.2017 tarihinde partimizin kuruluş aşamasında görev aldım. Layık gördüğünüz İl Başkanlığı görevini partinin İl Yönetimi hasebiyle artık daha fazla taşıyamamanın üzüntüsü içinde sizlere yazdığımı bilmenizi isterim.

3-Maalesef ki yöneticiler tarafından gençliğe gerekli özeni gösterememesinden dolayı artık işler mecburi olarak bu noktaya gelmiş ve ne yazık ki öz eleştiri talebinin küstahlık olarak algılandığı her şeye rağmen doğru bildiklerimi tekrar etmenin sorumluluğu içinde yazıyorum.

4-Hizipçilik ve ayrımcılık yapanlara gösterdiğim sert tepkiler üzerine ana kademe yönetimi ile uyum içerisinde çalışamayacağımı bildiğim için sizlere yazıyorum.

5-Doğduğundan beri İYİ Parti'yi milletin gönlünde İYİ Parti yapan o ulvi değerlere hizmet eden bir kardeşiniz olarak ve o değerlere tam bağlılık içinde cümlelerimi kurmaya çalışıyorum.

6-Son bir yılda geceleri büyük bir huzursuzluk içinde geçiren, omuzlamaya çalıştığımız yükün ağırlığı ve her gün önümüze gelen hizipçilik ve fitne karşısında gözyaşı içinde kıvranan bir dava adamı olarak sizlere yazıyorum.

7-Artık sözümüzün değeri olmadığı, artık göz hizasında konuşma imkanı kalmadığı için yazıyorum.

8-Konuştuğum zaman saygısızlık olarak kabul edildiği, konuşmadığım takdirde kendime, inandığım değerlere saygısızlık olarak kabul edeceğim için yazıyorum.

9-Ülkemde bu kadar haksızlıklar varken, il teşkilatımızda kısır çekişmeler, ve egolarını tatmin etmek isteyenlere karşı GK İl Başkanı olarak bunların karşısında elimden bir şeyin gelmemesi ve ciddiye alınmamamız karşısında İl Başkanı görevimi taşımanın bir anlamını göremiyorum.

10-Haksızlıkların dile getirilmesi
karşısında ötekileştirilmemiz ve aşağılanmamız bir tarafa, istişare mekanizmalarımız olmayacaksa, fitne ve hizipçilik karşısında çözüm mekanizması olamayacaksak, adeta bir ego ve şahsı menfaat iklimine bürünmüşse,

11-Parti menfaatlerini kendi menfaatlerimizden üstün tutup, şahsı çıkarı uğruna çalışan kişilerin fikirleri ve düşüncelerini benimsenmişse gün geçtikçe daha fazla azalması karşısında görüşümüzün bir kıymeti olmayacaksa, koltuk işgal edip zaman tüketmenin anlamını göremiyorum.

12-Gaziantep il yönetiminde bazı koltuklarda oturanlar lütfen genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendiye yönelik eleştirilerinizi hatırlayın ve günümüzdeki durumumuzla mukayese edin.

13-Maalesef düzeltilmesi konusunda kendimce büyük uğraş vermeme rağmen samimi istişare mekanizmaların varlığını göremiyorum ve dolayısıyla faydalı olamıyorum durumun evveliyatı içerisinde sadece çıkar odaklı çalışan bu kişilere karşın bu sürecin bir an evvel aşılması

14-Kısır çekişmeleri, bireysel ego ve hırslarınızı, benden olmayan hiç kimse bu partide çalışamaz anlayışını bir kenara bırakarak tekrar adalet bayrağını en yüksekte tutan, özgürlükçü ve reformcu çıkışıyla


15-Bugün de milletimize yeniden ümit olacak İYİ Parti'mizi halkımızın teveccühlerini kazanarak umut olan partimizi iktidar yapmak için çalışıp başarıya ulaşmalıyız bu bizler için bir gerekliliktir kişilerin menfaati değildir.

16-Siyasetin konuşulmadığı ve öz eleştirinin yapılmadığı, yapanında dışlandığı ve başkalarının güdümünde diye yafta vurulduğu ve bizlerin dışlandığı bu ortamda yöneticilerin çıkarları için çalışmamamız doğrultusunda GK İl Başkanı olarak bulunmanın bir anlamını göremiyorum.

17-Bu sebeple, Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevimden büyük üzüntü içinde istifa ediyor, görevde olan arkadaşlarıma üstün başarılar diliyorum.

18-Umudum gençliğin arkasında duran yöneticilerinde istifa etmemesi ve gençliğin bu durumlar içinde kendini hezeyana sürüklememesidir çünkü her daim çıkarını savunan yöneticilere karşın dava adamları hak gelecektir.

19-Bizde teşkilat esastır. Bir Alperen gider, bin Alperen gelir. Teşkilatımın çıkar ve menfaatleri şahsi çıkar ve menfaatlerimizin üzerindedir.

20-Değerli dava arkadaşlarım;

Partimin ilkelerine bağlı kalacağıma genel başkanım Meral Akşener ve teşkilatımın emrinde olacağıma şerefim ve namusum üzerine ant içiyorum.

21-Haklarınızı helal edin benim varsa da helal olsun selam saygı ve hürmetlerimle. "Affınıza sığınarak yüksek saygılarımı arz ederim."

Mehmet Alperen ÇİFTÇİ
İYİ Parti Gaziantep Gençlik Kolları E. İl Başkanı