MHP MYK üyesi Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Baba Medya Gruba hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Babahaber27'in haber merkezini ve stüdyolarını inceleyen Atay, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Baba Medya Grup Yazı İşleri Müdürü Levent Özkurt, ziyarette interaktif gazetecilik alanında yapacakları çalışmaları anlatırken, Milletvekili Atay'a bu alandaki bazı sorunları iletti.


Önemli açıklamalarda bulundu


MHP MYK üyesi Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, son günlerdeki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle anket şirketleri, Gaziantep şehir hastanesi ve suç örgütleri ve terör örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda son gelişmeleri anlatan Atay, bu alanda atılacak adımları da tek tek sıraladı.


"Anketler suni algı oluşturuyor"


Erken seçim tartışmaları sürerken yapılan kamuoyu araştırmalarında MHP'nin baraj altında gösterilmesinin tamamen suni bir algı oluşturduğunu belirterek, ''Geçmişte benzer algı operasyonları yapıldı. Mesela anket şirketleri 2018 yılında MHP'yi yüzde 5.6 gösteriyorlardı ancak partimiz sandıktan yüzde 12.5 ile çıktı. Sonraki seçimlerde de MHP'nin aldığı oylar anket şirketlerini doğrulamadı.'' dedi.

"Bu konuyu TBMM'ye taşıyacağız"

Kamuoyu araştırmalarının yapılışı ve sonuçlarına ilişkin birçok spekülasyon olduğunu belirten Atay, ''Bu konuyu TBMM'ye taşıyacağız. Bu anketler kimlerle yapılıyor? Ölçü ne? Bu şirketler üzerinde geniş bir araştırma yapılması gerekiyor. Parayı çok veren mi, yoksa gerçekten haklın tercihleri mi ön plana alınıyor araştırılması gerekiyor. Önümüzdeki aylarda bu konuda ciddi çalışmalar yapılacak'' dedi.


"Suç örgütleriyle mücadele sürüyor"


Son yıllarda terör ve suç örgütlerine yönelik kararlı bir mücadele gösterildiğine de dikkat çeken Atay, şunları söyledi: ''İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu döneminde terör örgütlerine karşı yapılan mücadele sonuçlarını hep beraber görüyoruz. Terör yurt içinde bitti. Diğer yandan suç örgütleri de artık eskisi gibi güçlü değil. Bir kısmı farklı ülkelere gitti, bir kısmı ise illegal hiçbir şey yapamayacak duruma getirildi. MHP olarak bakanımızın bu mücadelesini destekliyoruz ve yanındayız.''


"Dünya genelinde kriz var"


Ülke genelinde son aylarda yaşanan kur ve enflasyon dalgalanmaları için bazı örnekler veren Atay, ''Dünyanın birçok gelişmiş ülkelerinde tarihin en yüksek enflasyon rakamları telaffuz ediliyor. Ülkemizde de bu çerçevede bazı sıkıntılar oluştu. Ancak alınan önlemlerle ve gelecekte özellikle enerji alanındaki adımlar bu krizi rahat geçmemizi sağlayacak. Mesela ülkemizin 400 milyon metreküp doğalgaz rezervi için çalışmalar sürüyor. Yine memur, işçi ve emeklilere zam yapıldı. 3600 gösterge için adımlar atılıyor. Bu süreç kısa zamanda aşılacaktır'' diye konuştu.

"Şehir hastanesinde yaşanan sorunlar çözüldü"

Gaziantep'in sağlık camiasının gündeminden düşmeyen şehir hastanesinde yaşanan sorunların çözüldüğüne vurgu yapan Atay, ''Yüklenici firmanın yurt dışından olması nedeniyle bazı sorunlar yaşandı. Yapılan girişimlerle bu sorunlar çözüldü ve 2023 gelmede Gaziantep Şehir Hastanesi hizmete açılacaktır. Bu süreçten sonra Gaziantep'in sağlık alanında ciddi bir ivme kazanacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.