Atay, pandemi koşullarında evlerimize kapanarak Ramazan Bayramı geçireceklerini belirterek, “Önümüzdeki bayramı doya doya sevdiklerimizle geçirmek için, bu bayramda evde kalıyoruz. Bayram sonrası kısmi normalleşme ve eylül ekim ayında çıkacak olan yerli aşıyla birlikte gerçek bayramı yaşayacağız” dedi.

Gaziantep Ramazan Bayramı’nı evde geçirmeye hazırlanırken, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, yaptığı açıklamada Gaziantep halkının bayramını kutladı, koronavirüs mücadelesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Atay, “Gaziantep’te vaka sayıları düşüyor, ama bu kimseyi rehavete sokmamalı” dedi.



EVDE BAYRAM

Atay, Ramazan Ayı’nı geride bıraktıklarını ve Ramazan Bayramı’na girmeye hazırlandıklarını belirterek, “Ülkemiz açısından manevi değerlerle dolu bir ay geçirdik. Şimdi de Ramazan Bayramı’na giriyoruz. Gaziantep halkımızın ve Türk milletinin Ramazan Bayramı kutlu olsun. Herkese ailesiyle birlikte, doya doya kutlayacağı bir Ramazan Bayramı diliyorum. Bayram, sağlık, mutluluk ve ülkemiz için güzel günlere vesile olur inşallah. Tabi bu bayramda, pandemi süreci nedeniyle evdeyiz” dedi.“Bir sonraki bayramı sevdiklerimizle birlikte doya doya geçirmek için bu bayram kullarala sıkı sıkıya uyalım” diyen Atay, “Bayram sonrasında kısmi normalleşme başlıyor. Ülkemiz ve Gaziantep’te bu süreç en doğru şekilde yönetildi. Bundan sonraki normalleşme sürecinde de kurallara sıkı sıkıya uymaya devam edeyim. Gaziantep’te alınan sıkı tedbirler sayesinde son bir aylık süreçte vaka sayılarında düşme söz konusu. Bunda emeği olan herkesi ve vatandaşlarımızı kutluyorum. Ancak, bu bizi asla rehavete sokmamalı. Normalleşme kurallarına harfiyen uymalıyız” diye konuştu.

EYLÜL-EKİM’DE RAHATLARIZ

Yerli aşıyla ilgili sürecin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Atay, “Türkiye, sağlık alanında çok önemli işler başardı. Sağlıktaki sistem bir çok dünya ülkesinde yok. Şimdi de yerli aşıyla ilgili müjdeli haberler gelmeye başladı. İnşallah eylül veya ekim ayında yerli aşının kullanımı başlayacak. Şu anda ithal edilen aşılar vatandaşlarımıza vurulmaya devam ediyor. Yerli aşı da kullanılmaya başlandıktan sonra, Eyül veya ekim ayında ben ciddi bir rahatlama bekliyorum” diye konuştu.