REFORM HABER- CHP yönetiminin il başkanı ve ilçe başkanlarınını görevden almasının ardından CHP'nin Gaziantep'te özel bir anket yaptırdığı öğrenildi. Ankette katılımcılara,  "Kimi il başkanı olarak görmek istiyorsunuz?" sorusu başta olmak üzere Gaziantep'le ilgili sorular yöneltildi.  Reform Haber'in edindiği bilgilere göre anketten çıkan isimler şöyle: Umut Yılmaz, İrfan Demirci, Reis Reisoğlu ve Hasan Özgür Girişken.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üst üste alınan seçim yenilgilerinin ardından Gaziantep teşkilatlarına olan güveni sarsılmıştı. Üst üste iki kez il başkanı seçilen Hayri Sucu, hakkındaki iddialardan ötürü görevden alınmıştı.

CHP Gaziantep İl Başkanı kim olacak?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun il başkanını belirlemesinin ardından CHP yönetimi bu kez ilçeler için kolları sıvayacak. İlçelerdeki teşkilatlanma çalışmalarının ardından CHP yönetimi olası erken seçimler içinn çalışmaya başlayacak. 
Edinilen bilgilere göre; CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun Gaziantep'te yönetimin olmamasından ötürü rahatsız olduğu kaydedildi. Öte yandan CHP İl Başkanlığı için 20'yi aşkın isim başvuruda bulundu. Başvuran isimler arasından bu sayı 4'e kadar indi. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın bütün başvuruları tek tek değerlendirdiği öğrenildi. Salıcı, Gaziantep'le ilgili hazırladığı kapsamlı raporu Kılıçdaroğlu'na sundu.