CHP (Cumhuriyet Halk Partisi ) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar , Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanan yüksek öğretime geçişte başarı sıralamalarında Gaziantep’in 58. Sırada yer almasını eleştirerek Valiliğe çalıştay çağrısında bulundur. CHP İl Başkanı Uçar Gaziantep’in eğitimdeki başarısızlığının gösterişli okul binaları yapılması ile çözülemeyeceği  belirtirken başarısızlığın göz ardı edilmesinin de mümkün olmadığını belirterek, Valiliğin konunun tüm bileşenlerinin dahil olabileceği bir eğitim çalıştayı çağrısında bulundu.

CHP İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları şöyle;  “ Geçtiğimiz günlerde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından açıklanan Yüksek Öğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporunda Gaziantep 81 il arasından 58. Sırada yer aldı. Raporun kamuoyuna açıklanmasının ardından pek çok sivil toplum kuruluşu, meslek örgütleri temsilcileri ve konunun muhattapları başarısızlığın nedenlerinin araştırılması ve çözüm haritası oluşturulması yönünde görüş bildirdiler.


Gaziantep'in eğitimdeki başarısızlığın araştırılması ve tartışılması için kentin tüm bileşenlerinin katılabileceği bir çalıştay düzenlemelidir. Çalıştay'da ile eğitimdeki başarısızlığın nedenleri enine boyuna tartışılmalı ve çıkış yolları ortaya konulmalıdır. 
Gaziantep’in eğitimdeki başarısızlığının geldiği nokta göz ardı edilemeyeceği gibi  yalnızca gösterişli okul binaları yapılarak da  eğitim sorunu çözülemez. Her yıl açıklanan başarısızlık verileri karşısında aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek yerine başarısızlığın nedenlerini ortadan kaldırmalıyız.”