REFORM HABER ÖZEL

Dün geceden bu yana roket düşmesi devam ediyor. Önce Kilis'e düşen roket sonrası gece yarısı Gaziantep'in Karkamış ilçesine 4 roket isabet etmiş ve boş alana denk gelmişti. Bugün ise öğle saatlerinde Karkamış'a 2 roket daha isabet etti. 

Roketlerin biri okula isabet ederken ikinci ise bir evin bahçesine isabet etti.

Reform Haber'e gelen bilgiler de Karkamış ilçesindeki farklı bölgelere düştü. Roketlerden biri sınıra yakın bölgede bulunan Kocatepe İlköğretim Okuluna, biri ise seyir halinde bulunan bir tıra isabet ederken, diğerleri ise boş yol, arazi, ev ve bahçelere isabet etti.  Bölgeye çok sayıda ambulansın yönlendirildiği olay sonucunda ilk bilgilere göre 6 kişi yaralanırken, bir öğretmen ve 1 öğrencinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Vali'nin açıklaması sonrası ise 2 vatandaşımız şehit düştü.

VEE

Vali Gül’den ilk açıklama

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 4 roket atıldı. Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Vali Gül, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Vali Gül, ‘’Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Şehit sayısı arttı!

Terör örgütü PKK'nın Karkamış'a yaptığı saldırıda bir lise, bir ilkokul ve anaokulu hasar gördü: 3 vatandaş şehit oldu, 10 kişi yaralandı

Öğretmen ve öğrenci şehit oldu!

Saldırı sonrasında bir öğretmen ve bir öğrenci şehit düştü! 

Edinilen bilgiye göre, atılan havan Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi'ne isabet etti. Saldırıda bir öğretmen ile bir öğrenci şehit oldu. 

Saldırıda şehit olan öğretmenin Ayşenur Alkan olduğu öğrenildi.

Saldırının yarattığı basınçın etkisiyle, bölgede bulunan Karkamış Aana Okulu ve Kocatepe İlkokulunun camlarında da hasar meydana geldi.

3-11

2-131-27

Detaylar geliyor...