Son zamanlarda yaptığı başarılı çıkışlarıyla sadece Gaziantep'in değil, ülkenin de önde gelen spor kulüplerinden birisi olan ve şu sıralarda Turkcell Kadınlar Futbol Süper Liginde şampiyonluğa doğru emin adımlarla yürüyen Gaziantep ALGSPOR, bugün festival park'ta yapılan tören ile genç kızların spora kazandırılması ve alt yapının güçlenmesi adına Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi arasında protokol anlaşması imzalandı. Dünya kulübü olma yolunda ilerleyen sarı-grili takıma Gaziantep valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin övgü dolu sözlerle gurur duyduklarını dile getirdiler. 

TÜRK SPORUNA YENİ YILDIZLAR KAZANDIRILACAK

Projenin temel amacı; çocukları beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek amacıyla Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi ve ALGSPOR Kulübü ile altyapı olarak iş birliğine gidilerek protokol anlaşması imzalandı. Bu doğrultuda; Gaziantep'te, bölgede ve ülkemizde kadın futbol altyapısını oluşturmak, yetenekli genç kadın futbolculara alan açmak, keşfetmek ve onları ülke sporuna kazandırmak olacağı ifade edildi. 

ALGSPOR İLE GURUR DUYUYORUZ

Festival Park'ta yapılan protokol imza töreninde Gaziantep Valisi Davut Gül, "ALGSPOR önemli ve başarılı işlere imza atıyor. ALGSPOR ile gurur duruyoruz, inşallah bu protokol anlaşmasıyla birlikte genç kızlarımız spora kazandırılacak ve ülke sporuna önemli katkı sağlayacaktır. Süper ligde başarılı sonuçlarıyla gururumuz olan ALGSPOR'a kalan maçlarında başarılar diliyor, inşallah şampiyonluk kupasıyla şehrimize döneceklerdir."

ALGSPOR BÜYÜK KULÜP

Kadın futboluna verdiği önemle dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ALGSPOR'un başarısıyla mutlu olduklarını belirterek, "Gerçekten ALGSPOR güzel işler yapıyor, açıkcası bana göre ALGSPOR büyük bir kulüp ve bunu ortaya koyduğu performansıyla gösteriyor. Her zaman yanlarındayız, finallerde başarılar diliyorum. Bu protokol anlaşmasının ise şehrimiz sporu adına hayırlı olmasını diliyorum."

BAŞKAN ALİ GÖZCÜ ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERDİ

Kadın futbolunun ön plana çıkmasında önemli pay sahiplerinden birisi olan Gaziantep ALGSPOR Kulübü Başkanı Ali Gözcü ise protokol imza töreninde yaptığı açıklamada şampiyonluk sözü verdi. Başkan Gözcü; "Başarılı bir sezon geçiriyoruz. Çeyrek finaldeyiz ve bu hafta kazanarak önce yarı finale ardından da final oynayacağız. İnşallah tüm maçlarımızı kazanarak şampiyonluk kupasını şehrimize getireceğiz. Bu yolda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje, Gaziantep sporunun kalkınmasına, genç kızlarımızın daha iyi bir ortamlarda spor yapmasına vesile olur. ALGSPOR olarak her zaman şehrimizin sporda ön planda olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.