REFORM HABER -2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarı finale kadar namağlup gelen Filenin Sultanları, Sırbistan’ı mağlup ederek üst üste 2. kez adını finale yazdırmayı hedefliyor.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanacak Türkiye-Sırbistan maçı TSİ 18.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Yarı finale nasıl geldik?

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası macerasında daha önce finalde 2003'te Polonya ile 2019'da Sırbistan ile kozlarını paylaştı. Ancak Ay-Yıldızlılar, iki finalden de üzgün bir şekilde ayrıldı. Ay-Yıldızlılar, 2021'de yeniden finale koşuyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası serüvenine D Grubu'nda başladı. Hollanda, Ukrayna, İsveç, Finlandiya ve Romanya'yı devirip, namağlup bir şekilde adını son 16 turuna yazdırdı. Çekya'yı 3-1 geçen Filenin Sultanları, Polonya'yı da 3-0 yenerek, yarı finale geldi.

Kadrolar:

Türkiye: Şebnem Aköz, Cansu Özbay, Tuğba Şenoğlu, Hande Baladın, Yasemin Güveli, Meliha İsmailoğlu, Ayça Aykaç, Buse Ünal, Meryem Boz, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, İlkin Aydın, Beliz Baskır, Ebrar Karakurt

Sırbistan: Busa, Lazovic, Caric, M.Popovic, Mirkovic, Ognjenovic, Veljkovic, Bjelica, Rasic, S.Popovic, Boskovic, Milenkovic, Blagojevic, Kocic