Arjantin Basketbol Konfederasyonu sosyal medyadan yapmış olduğu açıklama ile birlikte vedayı doğrulamıştır. 22 turnuva, 173 maç ve 2857 puan ile birlikte 22 yıllık milli takım kariyerine son vermiştir. Oldukça başarılı ve muazzam kariyeri ile birlikte herkesi onurlandırmayı başarmıştır. Kendisi için takım yeni yolunda iyi şanslar diliyor.

1999 yılından beri Arjantin Basketbol Milli Takımı’nda forma giymiştir. Scola milli takımla beraber olmak üzere 2004 yılında olimpiyat altın madalyası kazanmıştır.

Aynı zamanda Scola’nın NBA kariyeri de mevcuttur. Houston Rockets, Phoenix Suns, Indiana Pacers, Toronto Raptors ve Brooklyn Nets formalarını da giyerek kariyerinde önemli gelişmeler izlemiştir. Böylece basketbol içerisinde kendisini oldukça iyi bir şekilde yetiştirmeyi başarmıştır.

Scola basketbol yaşamı boyunca büyük işlere imza atmıştır. Şu an ilerlemelerini İtalya da devam ettirecektir. İtalya ekibi olan Varese’de üst yönetici olarak basketbol yaşamına devamlılık sağlayacaktır. Her ne kadar profesyonel oyunculuk kariyerine son verse de en iyi şekilde ilerleme göstererek devamlılık sağlayacaktır. Böylece basketboldan henüz daha kopmadığını anlamak zor olmayacaktır.